God morgon allihopa! Hoppas ni är redo för en ny vecka 🙂 Det är vi! Som ni säkert har förstått så är vi väldigt motiverade med hästarna just nu och det gör också att allt jobb går lättare och roligare. Den här veckan har vi faktiskt inte speciellt mycket inplanerat (förrän till helgen), utan kan bara vara hemma och jobba/rida i lugn och ro. Väldigt skönt!

Igår vilade Bella & Focus men Tage & Boppen skulle ut på en tur. Inte lika trevligt väder som det har varit tidigare i veckan för det blåste en hel del, men det blev ändå en mysig tur och hästarna kändes fina. Dock hände det en lite obehaglig upplevelse innan vi skulle rida iväg.

Jag vet att vi har fått frågan flera gånger här på bloggen ifall vi har fått besök på gården av okända människor som följer oss, och trots att vi har jobbat med det här i många år så har vi kunnat svara nej på den frågan… tills nu. Vi skulle snart tränsa hästarna när det knackar på dörren till stallet och Anna öppnar (medan jag satt och kissade). Jag trodde det var mamma eller någon annan släkting, men det var det inte utan när jag kom ut från sadelkammaren så stod det tre okända människor utanför dörren (två barn och en vuxen man). Tydligen så följde barnen oss på Youtube medan pappan inte hade någon aning om vilka vi var. Han tyckte då ändå det var lämpligt att googla upp min adress och bege sig hit för att “hälsa på”. Anna förklarade att vi vill att man säger till innan man kommer hit, men det blev en så himla märklig situation eftersom vi var tvungna att vara trevliga och släppa in dem i stallet trots att det som skedde var ett stort övertramp på vår integritet.

Nej, sånt här tycker jag är obehagligt. Jag bor liksom på min privata gård och vi är bara vanliga personer precis som alla andra, trots att vi råkar ha sociala medier som är ganska stora. Vad hade de gjort om vi inte varit ute i stallet? Knackat på huset? Gått runt och hälsat på hästarna i hagen? Nej, det är helt fine att komma till gården och kika när vi exempelvis arrangerar pay and jumps. Då är det en offentlig plats och vi jobbar med att vara offentliga, men att bara helt random “svänga förbi” med sina barn hos två privata personer du inte känner tycker jag är ett himla märkligt beteende av den här föräldern. Jag kan säga att våra föräldrar hade ALDRIG gjort samma sak med oss när vi var små och velat hälsa på någon av våra idoler, utan de hade förklarat att det inte funkar så.

Nu får vi hoppas att detta inte händer igen, för är det något ställe du vill känna dig trygg och bekväm på så är det ju hemma hos dig själv!

/ Emma

11 Kommentarer

 1. Emma den 9 mar 2020 07:56 kl 07:56

  Ja fy vad otrevligt och opassande! Eftersom de nu följer er på Youtube så kunde de väl åtminstone tagit kontakt innan och frågat om de fick komma (och då kunde ni berättat att de är varmt välkomna på en av era Pay and jumps framöver). Tänk om ni inte varit hemma liksom, då undrar man ju vad de hade gjort…

  Jag har upplevt nånting i närheten av detta en gång fast inte riktigt samma sak, en kväll när jag skulle gå till stallet och kvällsfodra stod där två helt främmande vuxna karlar inne i stallet (!) och de betedde sig/såg ut som att de var påtända/påverkade av nånting. Det var väldigt otrevligt kan jag säga.

  Jag hoppas att den här våldgästande mannen nu läser ert inlägg här på bloggen och inser vilket dumt tilltag det var. Barnen är ju oskyldiga i sammanhanget men föräldern borde begripit bättre.

  • Systrarna Elfstrand den 9 mar 2020 11:54 kl 11:54

   Men fy vad obehagligt :O Eller hur! Barnen kan inte veta bättre, men föräldern borde definitivt göra det!

   1


 2. lotta den 9 mar 2020 09:42 kl 09:42

  Usch så läbbigt, så gör man inte. Absolut INTE. Även om man är nyfiken och vill se “kändisen” så nej,nej nej nej.
  Den pappa gjorde helt FEL. Hoppas han förstår att det inte var ok.

  • Systrarna Elfstrand den 9 mar 2020 11:54 kl 11:54

   Ja vi får hoppas att han kanske kan tänka ett steg längre nu i efterhand 🙂 3. Cecilia Johansson den 9 mar 2020 13:53 kl 13:53

  Usch! Skrämmande! Bara för att man är en kändis som i ert fall så ska man inte behöva stå ut med vad som helst.
  Föräldern borde verkligen ha sagt nej, eller som redan har nämnts, tagit kontakt först. Man klampar inte bara in på andras marker sådär.

  Hoppas att det inte händer igen.

 4. Karin den 9 mar 2020 14:58 kl 14:58

  Det där känns ju lite som stalking… Tycker ni borde göra en video där ni talar väldigt tydligt om att sånt där inte är okej! Och fundera ut något bra att säga nästa gång, om det blir någon. Kan tänka mig att ni blev lite chockade nu och inte visste hur ni skulle hantera situationen.

  • Systrarna Elfstrand den 9 mar 2020 19:44 kl 19:44

   Eller hur! Ja vi får kanske göra det, eller så lockar det kanske fler som “kommer på” att man kan åka hem till oss… svårt att veta om det är bäst att inte nämna det eller att prata om det 🙂 Ja vi båda två blev väldigt chockade!

   1


 5. Mathilda den 9 mar 2020 14:59 kl 14:59

  Oj vad obehagligt! Själv hade jag nog aldrig lyckats vara trevlig i det läget. Jag hade nog blivit arg, just att inkräkta på ens privata sfär på det där viset… Nej det är inte alls ok i min värld! Hemma vill man ju kunna känna sig trygg.

  Jag låg hemma sjuk en dag, så hör jag hur det knackar på dörren. Orkar inte gå och öppna för om det är någon jag känner så hade jag vetat att de skulle komma. Sen hör jag hur dörren öppnas och någon kliver in! Hade glömt att låsa. Så jag flyger upp ur sängen och där står en okänd man i min hall! Jag bor mitt ute på landet i ett hus. Han hade åkt fel (han var taxichaufför) och ville fråga om vägen. Men inte tusan kliver man in i någon annans hem för det. Jag blev vansinnig 😛

  • Systrarna Elfstrand den 9 mar 2020 19:43 kl 19:43

   Men fy så obehagligt! Hade blivit så rädd om detsamma hade hänt mig :O 6. Sanna den 10 mar 2020 00:29 kl 00:29

  Usch vad obehagligt, hoppas verkligen det var första och enda gången något sådant här händer er. Riktigt oansvarigt och konstigt av pappan att göra sådär, speciellt när ni ändå ger möjlighet för era fans att komma under pay&jumps eller träffa er på GHS och sådär.. Nej, bara åka hem till någon är helt fel, oavsett hur känd man är! Stalker varning på den pappan alltså, usch.

  • Systrarna Elfstrand den 10 mar 2020 12:07 kl 12:07

   Eller hur! Vi vill ju gärna ge de som vill möjligheten att få träffa oss, men inte när vi är “vanliga privatpersoner” hemma 🙂Kommentera