Recept – bästa tomatsåsen

Hör upp allesammans! Här kommer ett recept på den bästa tomatsåsen(enligt mig då, hehe). Gillar du pasta, lök och tomat – in i köket och laga med dig!

Du behöver(cirka 5-6 portioner)
150 g oskalad lök, jag brukar köra på rödlök men gul lök går fint också
½ tsk sambal oelek(jag tyckte det blev på gränsen till för starkt dock men jag gillar heller inte stark mat sådär värst mycket. Smaka av!)
3 msk tomatpuré
2 förpackningar krossade tomater á 390 g
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk rödvinsvinäger
Salt, peppar, oregano, vitlök och honung efter smak

Gör såhär:
Skala och hacka löken fint. Stek i olja tills den blivit lite glansig. I med sambal och tomatpuré och stek runt ett par minuter. Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong och rödvinsvinäger. Låt koka upp lite och krydda sedan upp såsen med salt, peppar, oregano, vitlök och honung. Låt gärna såsen puttra på låg värme en stund, så smakerna hinner gotta till sig.
Om färsk vitlök används så ska den såklart i från början med resten av löken, men jag kör latvarianten med krydda 😉 Servera pasta till, ät och njut! Vill man ha någon proteinkälla till så funkar valfri böna, eller varför inte köttbullar eller vegobullar? Mums!

Min middag tidigare i veckan! Här med en sallad med lite olivolja och örtsalt över. Och Apetinas salladsost. Godaste osten i sallad och till mat tycker jag!

/ Anna

Kommentera