Så många har önskat en del 3 i vår serie på Youtube där vi reagerar på Ponnyakuten, so here it comes! I det här avsnittet reagerar vi dessutom på den mest efterfrågade scenen som vi har fått (den på thumbnailen), och låt mig bara säga som så att det är sjukt konstigt att detta fick visas i barn-tv över huvud taget…

/ Emma

7 Kommentarer

 1. Lisa den 15 jul 2020 22:19 kl 22:19

  Har en fråga som inte har med inlägget att göra, men vad var det för rökbomber ni använde till fotograferingen för länge sedan? x) Och VAR köpte ni dem?

  • Systrarna Elfstrand den 16 jul 2020 09:42 kl 09:42

   Hej! Jag minns inte exakt vilket märke det var, men sök på rökpatron så borde du hitta något likvärdigt 😀 2. Biggan den 15 jul 2020 23:37 kl 23:37

  Bra reflektioner, nu när man ser det så här så undrar man ju vad dem höll på med i ponnyakuten.
  Och Tobbe som håller på med sin frihetsdressyr , tvingar på den stackars fastbundna hästen vattenslangen såg ju inte klokt ut.

  • Systrarna Elfstrand den 16 jul 2020 09:40 kl 09:40

   Verkligen! Det är så himla tråkigt att se, och att inse att många barn och ungdomar har trott att detta är ett okej sätt att “lösa problem” på :/ 3. anonym den 16 jul 2020 15:17 kl 15:17

  Det är så tråkigt att se att detta beteende försvaras av många människor enbart för att dessa tränare råkar rida på hög nivå och därmed är “professionella ryttare”. Att dessa professionella ryttare alltid vet bäst och rider man inte på den nivån så ska man inte ifrågasätta det dom gör är ett sånt fruktansvärt konstigt argument om du frågar mig.
  Av det jag sett av Daniel Zetterman får jag bara känslan att han enbart ser hästar som något tävlingsredskap man måste vara lite “jävlar anamma” med och bryta ner tills den lyder. Att mer eller mindre spöa skiten ur en häst för att få den att hoppa (syftar på Musse) är för mig djurplågeri och borde definitivt inte visas upp som “hur du får en häst att hoppa” i ett barnprogram.
  Nordsvensken som “hobbyrids” hemma utan utrustning är lika mycket häst som halvblodet som går 140 cm hoppklasser (samt alla hästar däremellan) och ingen häst överhuvudtaget förtjänar stryk efter deras ryttare trillat av.

  1
  • Systrarna Elfstrand den 16 jul 2020 18:12 kl 18:12

   Så bra kommentar! Det är ett så lustigt sätt att tänka dessutom, för med den logiken så borde du också bara få tycka att mat på restaurang smakar äckligt om du själv är professionell kock, du får bara kritisera en frisörs jobb om du själv är frisör osv. It doesn´t make sense at all, haha. 4. Tack den 19 jul 2020 04:30 kl 04:30

  Ni är sååå bra Anna och Emma. Tack att ni tar upp detta och alla som hjälper till att visa hur illa sanningen är. Jag väntar med spänning tills någon av de ansvariga vågar ge sitt tal…. eller någon häst tidning om de vågar.

Kommentera