Hej allihopa! I förmiddags åkte vi iväg med Bella och Focus till Essunga där vi red på deras utebana. De har nämligen både hinder och en kort dressyrbana som står framme, och vi ville dels miljöträna Focus, och även åka ut med Bella innan hennes första start om en vecka.

Roligt nog så var Focus SÅ mycket lugnare och mer avslappnad idag än när vi var i Grästorp på deras öppna bana. Trots titthinder tvekade han ingenting utan hoppade allt på första försöket, och såg riktigt fin ut. Är glad för Annas skull att han hela tiden blir bättre och bättre! Hon sa till och med att “nu känns inte en pay and jump så långt bort”, och det håller jag verkligen med om 🙂

Bella kändes fin på hinder och vi fick ganska bra flyt, men mellan hindren och i svängarna fick jag lite sådär känsla ibland. Hon blev spändare där än hemma, och det visar sig i att hon kan bli lite “okontaktbar” till handen och jag kan därför få svårt att svänga henne ibland då. Dessutom blir hon lite mer lång och “på”, så det är bra för mig att få träna på detta nu så jag vet hur jag ska rida på tävling om hon blir likadan då! Det var helt klart bra för henne att komma iväg och hoppa på något annat ställe än hemma eller på ridskolan, för det har hon inte gjort sen mars 🙂 Jag har lagt ut ett par filmer på story på Instagram, så ni kan gå in där och kika om ni vill!

Efter lunch red jag Boppen i paddocken. Det hade blivit väldigt kvavt och varmt på, men han var superfin. Tog ett kortare dressyrpass bara men det var skönt att rida igenom honom 🙂 Anna och Samuel har målat i stallet hela dagen utöver den öppna banan, så det går verkligen framåt med grejandet. Tage får gå lite på halvfart nu när Anna jobbar så mycket i stallet, men det gör honom ingenting, för som ni säkert vet så är han en sån häst som älskar vila och som vilar sig i form 😉 Imorgon ska dock alla hästar ut på tur, tillsammans med pappa och Samuel!

Våra 4 godingar ♥

/ Emma

Kommentera