Nu är det ett tag sedan som denna hjälm kom ut, men GPA har släppt en ny hjälm. Såhär står det beskrivet på Skara hästsport, där också bilderna är ifrån:

GPAs ikoniska Firsta Lady i ny tappning med fast hakskydd som ger bättre skydd för nacken, ökad stabilitet och större synfält. Hjälmen har fast solskärm och urtagbart foder av foam som går att tvätta.

Såhär ser hjälmen ut.

Jag måste säga att jag tycker att hjälmen ser väldigt lustig ut. Nu har jag inte sett den på, så det kan såklart hända att den ser bättre ut när den väl sitter på huvudet men just på produktbild ser den rolig ut. Enligt beskrivningen låter det genomtänkt och säkert. Jag har dock själv aldrig haft problem av att hakbandet sitter i vägen för synfältet. Hjälmen på bilden är en “glossy”, och det finns också i matt. Båda modellerna kostar 8995:-.

Vad säger ni om hjälmen – hiss eller diss?

/ Anna

6 Kommentarer

 1. Tova den 3 jan 2020 10:20 kl 10:20

  Diss! 😂 Jag tycker att den ser lustig ut, som du säger. Jag gillar lite mer ”plain” hjälmar. 🙂

 2. Emma den 3 jan 2020 10:55 kl 10:55

  Jag tror jag skulle vilja FÅ niotusen kr istället, än att betala det beloppet, om jag skulle bära den hjälmen 😆😉

  2
 3. Emma den 3 jan 2020 11:53 kl 11:53

  Jag tycker själva hjälmen är helt okej men just hakbandet var lite konstigt!

 4. Helena den 3 jan 2020 11:59 kl 11:59

  Naaah måste nog dissa denna. Alltså ökat synfält känns bara som bullshit. På vem är egentligen käk/hakbanden ivägen för synfältet? Ögonen sitter ju fram på huvudet inte som hos hästar som har dom på sidan. I så fall skulle jag snarare säga att sidostyckena på tränset är ett större problem för hästarna. Ökat skydd för nacken ja, kanske men då skulle jag vilja se att den går längre ner i nacken för nu blir det nog bara skydd djupare in på bakhuvudet och möjligtvis sidorna av halsen. Ökad stabilitet visst, om du nu inte faceplantar och på något vis får hjälmen pga solskärmen att åka bakåt. När remmen framför öronen ner till hakbandet inte finns kan inget hindra hjälmen från att göra det. Näh jag vet inte känns bara som en konstig hjälm och tror ärligt talat inte den har så mycket förbättrat som beskrivningen säger. Någon får helt enkelt bevisa mig motsatsen hahaha kram <3

  1
 5. Anonym den 3 jan 2020 19:05 kl 19:05

  Görful, särskilt om den har tefatsskärm

 6. Lovisa den 4 jan 2020 23:51 kl 23:51

  Nio tusen känns som ett saftigt pris för den här hjälmen när den inte ens är särkilt snygg så det blir en diss för mig.

Kommentera