Tjoho, nu har äntligen Boppen fått en ny sadel utprovad till sig! Med hans lite speciella exteriör fanns det inte en uppsjö sadlar som passade, men som tur var hittade vi en bra. Det blev en Knights Siddhant och vi valde faktiskt kalvskinn. Det gjorde att sadeln blev lite dyrare än tänkt, men jag har blivit kräsen nu när jag ridit en del i sadlar som är helt eller delvis i kalvskinn, haha…

Vi vet faktiskt inte vilken färg det blir ännu. Helst en svart har vi sagt, och sadelutprovaren skulle se om det gick att få tag i en svart om de har en på lager, annars blir det en brun som hon har hemma. Vi bryr oss inte så mycket om vilken färg det blir, men vill gärna matcha träns och sadelgjord med sadeln så i så fall får vi införskaffa nytt träns och magplatta till Boppen! Håller tummarna för svart så vi slipper köpa nytt. Det måste vi förstås inte, men vi gillar att matcha.

Jag fick också provat en begagnad Prestige Roma men den hade tyngdpunkten för långt bak så den passade inte mig riktigt. Skön sadel annars.

In action!
Boppis ser inte så nöjd ut, men han kändes nöjd med sadeln på 😀

Så skönt att ha fått tag på en bra sadel. Hans förra är för visso fortfarande bra, men inte för honom. Den får åka vidare till någon annan häst när vi fått hem vår nya! Ser fram emot att få hem den 😀

/ Anna

5 Kommentarer

 1. Ida den 20 feb 2020 21:12 kl 21:12

  Hej!😊
  Jag är gärna intresserad av boppens gamla sadel. Vad är den för tum och vad hade ni tänkt för pris på den?
  Mvh Ida

 2. grahn.ida den 20 feb 2020 21:12 kl 21:12

  Hej!😊
  Jag är gärna intresserad av boppens gamla sadel. Vad är den för tum och vad hade ni tänkt för pris på den?
  Mvh Ida

 3. Emma den 21 feb 2020 08:26 kl 08:26

  Jäklar vad den sadeln ser skön ut! Hoppas det blir bra!

 4. Amanda den 25 feb 2020 21:45 kl 21:45

  Å,härligt med ny sadel. Det är minsann inte lätt att hitta sadlar som passar både häst och ryttare. Vad brukar ni ha för tum på era sadlar?

  • Systrarna Elfstrand den 26 feb 2020 09:41 kl 09:41

   17,5 brukar vi ha, men Emma behöver 18 tum på dressyrsadlar 🙂

   1


Kommentera