Skip to content

Nu tar vi helg!

Idag har det varit riktigt härligt väder ute, så det var härligt att spendera tid i stallet i morse. Jag tömkörde Focus och red Bella, och båda två var superduktiga. Focus är riktigt rolig att tömköra och det är kul att se honom jobba så bra!

Planen med Bella var egentligen att rida ett lite kortare pass på banan, men jag kände att det var en hel del att få igenom idag också, så det blev ett pass på en timme (inklusive fram- och avskrittning). Precis som förra passet så låg det mesta fokuset på att hon ska ta stöd på yttertygeln och länga ut sin utsida. Något som är betydligt lättare på de öppna delarna av ridbanan, men svårare när hon går intill staketet. Det här med tryckkänslighet är inte lätt, men vi jobbar på det!

Precis som förra passet så kändes hon såå mycket bättre mot slutet av passet. Älskar de ridpassen där du har en lite halvdålig känsla i början men med beslutsam och rätt ridning verkligen får igenom det du önskar. Hon kändes så balanserad, avslappnad och ihop i kroppen i slutet. Kunde trava och galoppera av henne i lång och låg form med jättefint utlängd utsida, samtidigt som hon var ihop i kroppen trots den långa/låga formen (fint på lod). Inte heller ville hon springa iväg, utan väntade på mig så fint. Hon är en så ambitiös och härlig häst att rida, “lilla” Bella ♥ Det enda stora minuset just nu i ridningen är (förutom tryckkänsligheten då) egentligen att hon inte vill byta galopp från vänster till höger. Då bara hon överböjer kroppen och vill inte alls byta. Får se på tisdag när vi ska till Charlotta om hon kanske sitter fast någonstans, annars är det nog bara en fas/styrkefråga som vi behöver ta oss igenom.

Nu ska jag om ett par timmar bege mig mot Göteborg för kvällens Backstreet boys-konsert med mina vänner, och efter det blir det utgång. Så taggad! Faktum är att jag ska vara helt ledig hela helgen, vilket känns sjukt. Ska tvinga mig själv att inte öppna någon mail osv, även om det kommer bli svårt. Pappa tar hand om hästarna tills jag och Anna är hemma igen (blir bara ett dygn utan oss) och han har planerat att rida lite i helgen också 🙂

Ska bli ganska skönt att inte tänka på att behöva filma något i helgen heller, haha…

Hoppas ni får en bra helg också! Vi har tidsinställt inlägg till varje dag så glöm inte att kika in här som vanligt 🙂

/ Emma

Kommentera

Scroll To Top