Idag var vi ju iväg på öppen bana med Focus och Boppen. Vi åkte till Grästorps stora paddock där de hade satt upp en bana. Det fanns murdelar, plank, staketaktiga ifyllnader och vattenmatta. Perfekt med lite “titthinder” när man ändå är ute och hoppar på andra ställen 🙂

Focus skötte sig toppen! Kändes mycket coolare nu när vi åkte iväg mot vad han varit tidigare. Fine, nu var Boppen med också, men ändå. Sen värmde vi upp i paddocken och han tittade lite på grejer, men inga större “utfall” eller liknande. Sen värmde vi upp på ett enkelt räcke några gånger och det gjorde han fint. När vi sen skulle hoppa banan blev det lite sämre, hehe. Den låg på 80 cm vilket jag tyckte kändes ganska lagom. Varken lågt eller för högt, eftersom vi ändå värmt upp lite innan. Han stannade nästan på varje hinder och kikade först för att sedan våga hoppa över. Det var lite jobbigare på hindret med murdelar, där stannade han två gånger. Den var konstig 😉 Jag lät honom kika och försökte mitt allra yttersta att bara vara en ledande hand för honom.

Vi valde att skrittpausa lite för att sedan hoppa igenom banan en gång till. Då stannade han på första hindret, lite oväntat faktiskt då vi kom bra och han inte hade stannat på det under första rundan. Sen hoppade han tvåan, och flöt ut med bogen till trean så det blev ett “stopp” där med. När vi kom över trean på andra försöket gick resten av banan(3-9) av bara farten, haha. Då lossnade det! Då kände jag att jag kommit dit jag önskat med dagen, så jag valde att bara avsluta på sista linjen något högre innan jag nöjde mig helt med honom.

Jag tyckte han var superduktig! Jag hade nog inte riktigt förväntat mig så många stopp, men å andra sidan har han inte sett många platser de senaste 2,5 åren. Vi behöver verkligen rutin, så detta var perfekt för oss. Ska försöka ta oss ut på fler öppna banor om det anordnas. Så bra miljöträning och hoppträning, helt klart!

Boppen var en pärla som alltid. Lite segare än vanligt, men hoppade finfint. Emma tyckte därför att det var svårare att få till galoppen på honom, men jag tyckte hon red väldigt bra trots sämre känsla.

Bild från dagen! Hur gulligt är inte det pastelliga regnbågshindret i bakgrunden? Vill ha, haha!

Tage och Bella fick gå en skrittrunda i skogen. Nu ska Bella börja skrittas uppsuttet, och hon tyckte det var roligt att få komma ut igen! Hon skrittade på i en härlig takt hela vägen. Tage undrade varför han inte fick springa, haha 😉

Nu ska jag ta fredag och helg. Ska laga tacos och städa iordning lite här hemma. Samuel ska äta burgare, men det väntar jag med till imorgon för då ska vi träffa ett par stallkompisar. Först rida tillsammans och sen käka middag och bada i vårt spabad. Mys! Hoppas ni får en fin helg 😀

/ Anna

Kommentera