Skip to content

Mysig måndag i underbart väder!

Hej allihopa! Idag har vi haft en fin dag här på schlätta. Vi hade egentligen tänkt rida på morgonen, men det var minusgrader ute då, så vi inväntade varmare väder med bättre ridunderlag. Det var ett bra val känner jag, så när det var som kallast befann vi oss på gymmet och framför datorn istället 🙂

Tage och Focus fick skutta lite idag. Jag hoppade Focus för första gången sen i våras, och jag märkte helt klart skillnad på honom! Han var betydligt mer framme idag och överlag fick jag en bra känsla. Dock fick vi en jäkla dipp en bit in i passet där han fick för sig att han absolut inte skulle svänga till vänster. Anna fick då hoppa upp och korrigera detta och coacha mig för hur jag skulle rida, och då kunde vi avsluta passet med ett par riktigt bra språng också 🙂 Men herregud alltså. Jag glömmer nästan bort hur svår den här hästen är när jag inte har ridit honom på ett tag. Jag har säkert ridit ett par hundra hästar genom åren och Focus är helt klart den svåraste jag har stött på. Det ser oftast så lätt och fint ut när Anna rider, medan jag till exempel fick slita som en gnu idag för att ens få honom att gå framåt och svänga, haha. Dock är jag väldigt tacksam över att han hade en bra dag och inte var helt rabiat gällande “läskiga saker”, utan skallen var cool idag.

Anna tyckte det kändes ovant att hoppa Tage eftersom hon inte har gjort det på ett tag. Focus har väldigt stor galopp medan Tage är en liten kille som snarare känns som en ponny att rida, och det blir lite klurigt med avstånden i hoppningen då. Hon skötte det fint i alla fall och Tagis var så duktig så 🙂

Efter hoppasset var det dags för en uteritt med Boppis och Bellis. Bella är normalt sett väldigt cool, men jag vet inte vad det var med henne idag för hon var väldigt på tårna. Tappade räkningen på hur många gånger hon ryckte till, hoppade åt sidan eller gick direkt från skritt-eld i rumpan, haha. Vi kunde inte göra annat än att skratta åt hennes små fasoner. Boppen var tydligen också lite speciell idag och höll på att vibrera i hela kroppen. Anna hoppade till och med av för att se så det inte satt någon fluga på honom, men nej då. Enligt Anna var det inte superbekvämt att sitta på en vibrerande häst, haha. Han var i alla fall fin i övrigt trots en kanske lite extra känslig kropp 😉

Min gosekille ♥

Nu ska jag laga rödbetsbiffar med kikärtsmjöl. Ska bli spännande och jag hoppas att det kommer smaka gott. Visserligen ska jag äta holidaydip och potatis till, och det är ju aldrig fel 😉

/ Emma

Kommentera

Scroll To Top