Både jag och Anna känner oss otroligt motiverade till hästeriet just nu, vilket är helt underbart. Jag tror att alla som håller på med hästar kan hålla med om att motivationen går upp och ner hela tiden, och i svackorna gäller det bara att hålla ut, för det får du igen senare. Nu är hösten här, vilket ofta känns som en nystart för många. För vår del är det skönt med svalare väder så det blir enklare att träna hästarna, och bara det är en motivationsboost.

Jag hade det väldigt tufft under förra senhösten/vintern och tidigare i vår. Bella skadade sig i november, och jag visste inte om hon ens skulle bli ridbar igen. Jag själv fick mitt diskbråck en månad senare, vilket såklart krävde endel rehab och innebar ovisshet. Jag hade dock tur att jag blev skadad just när min häst också stod skadad. Hade jag skadat mig nu så skulle det kännas otroligt surt.

Hela våren gick ut på att ibland få upp hoppet, och ibland tappa det helt. Bellas rehabilitering gick verkligen fram och tillbaka. Även om veterinärerna/vår equiterapeut hade sagt det så blir det såklart svårt att hantera. Det var inte förrän tidigt i somras som jag faktiskt vågade lita på att vi skulle komma tillbaks igen. Nu är vi anmälda till vår första 100 cm-klass igen efter skadan, och det känns helt fantastiskt.

Det roliga just nu är att alla hästar känns så fina och går så bra! 22-åriga Boppen känns dunderfräsch, och detsamma med 19-åriga Tage som är i sitt livs form. Han känns så bra att Anna antagligen kommer debutera MSV:C på honom så småningom! Focus går också bättre och bättre, och Anna har köpt en hoppsadel så hon kan känna sig mer säker i hoppningen och utveckla honom där. Även om Bella och jag har en jäkla svacka mentalt att ta oss ur så känner jag att det inte gör så mycket. Jag ser det snarare som en utmaning, och tänker att när vi har gjort det så kommer såå mycket att släppa, både i ridningen och hanteringen.

Jag tror att jag lyckas hålla uppe motivationen eftersom hon sköter sig så bra när det väl gäller, dvs när vi är iväg och tränar/tävlar. Där är hon helt outstanding! Jag har aldrig tidigare mött en häst som är så säker på sin uppgift och som vet när den ska leverera och fokusera. Det blir otroligt motiverande att åka ut och tävla på en sån häst, där du vet att ifall jag rider bra, då är vi felfria. Rider jag dåligt, är vi antagligen inte det. Beviset på om du gör rätt eller fel kan inte vara tydligare! Nu ska jag lära mig att vara så fokuserad och beslutsam att jag kan rida bra hela tiden (eller så gott som hela tiden).

Eftersom jag är så motiverad till att bli en bättre ryttare så är jag också extremt motiverad till min egen träning och att äta en bra kost just nu. Jag märker att min form hela tiden blir bättre och bättre, och snart tror jag att jag kommer vara starkare än någonsin! Dessutom känner både jag och Anna oss riktigt fräscha i kroppen just nu med våra normalt sett kassa höfter, men vi får väl se hur länge det håller. Med höst/vinter och kyla brukar ju smärtan också komma. Därför får vi njuta så länge det varar, och bara försöka äta och träna så bra vi kan för att lyckas hålla nere smärtan!

Hur är er motivation till hästarna nu? Jobbar ni på något speciellt? 🙂

/ Emma

10 Kommentarer

 1. Ellen - tävlingsryttare den 10 sep 2019 16:30 kl 16:30

  Det är verkligen så roligt att det går så bra just nu, gläds med er och det blir också extra roligt att följa er då såklart. Jag har också en riktig “topp” med mina hästar just nu och har väl egentligen haft det nästan hela året. Det har aldrig gått så bra som nu 😀

  2
  • Systrarna Elfstrand den 10 sep 2019 18:02 kl 18:02

   Åh vad härligt att höra 😀 Håller tummarna för att ni får fortsätta glänsa! 2. Amanda den 10 sep 2019 20:20 kl 20:20

  Så kul att de går bra för er nu, ni förtjänar all framgång, va inne i en svacka i vintras med min ponny men vi tog oss ur den lagom tills hon såldes vilket såklart va lite tråkigt men just nu är ja sjukt motiverad att fortsätta utbilda min 5 åring och förhoppningsvis hoppa de högsta klasserna i framtiden men inget ska stressas fram utan han kommer bli bra men tiden får utvisa när!

  • Systrarna Elfstrand den 10 sep 2019 20:34 kl 20:34

   Åh vad roligt! Lycka till med unghästen 😀 3. Linnea den 10 sep 2019 21:46 kl 21:46

  Roligt att det känns bra för er! Jag har bara ägt min nya häst i drygt 1mån så är verkligen superpeppad på att bara jobba ihop oss under hösten och vintern! Har hunnit vara ute på ett par tävlingar med okej resultat och han är verkligen helt fantastisk. Nu ligger jag dock sjuk för fjärde dagen i rad och han vilar, är otroligt segt men snart är jag nog uppe i sadeln igen 😊

  • Systrarna Elfstrand den 11 sep 2019 07:36 kl 07:36

   Åh vad roligt med ny häst 😀 Lycka till och krya på dig! 4. Frida den 11 sep 2019 07:47 kl 07:47

  Blir så glad av att läsa detta! Jag kommer ihåg i höstas att jag klickade in på videon om Bellas skada och satt och grät floder och nu så är ni på gång igen! Livet går upp och ner och det är så roligt att se era gå uppåt just nu❤️ Önskar jag fick träffa er ni verkar som så fina människor❤️

  • Systrarna Elfstrand den 11 sep 2019 10:04 kl 10:04

   Åh tack snälla, fina du! ♥ 5. Elin den 11 sep 2019 12:33 kl 12:33

  Så roligt att det går bra för er , tycker ni förtjänar all framgång!! 😍

  Jag fick tillbaka min hyr ponny för ca 3 veckor sedan och vi har börjat komma igång nu efter en hel sommar utan varandra!! 😄 (hon går som ridläger ponny på sommaren).
  Jag har även haft väldigt mycket mentala problem & ridrädsla men nu så har det faktiskt gått över förväntan dom här 3 veckorna!! Har kunnat släppa pass som gått dåligt ganska fort och utvärderat vad vi gjorde bra och dåligt utan att trycka ner mig själv , har vågat rida själv i skogen och faktiskt njutit av det utan att bli rädd och tänka ’tänk om’. Så det känns väldigt bra att jag verkligen vågar rida och ha roligt!! 🐴💞

  • Systrarna Elfstrand den 11 sep 2019 14:17 kl 14:17

   Tack snälla 😀 Åh vad härligt! Det mentala är verkligen det svåraste i ridningen tycker jag, så det är grymt att du har lyckats så bra med den biten 🙂Kommentera