God morgon! Idag är det dan före dopparedan för min och Focus del. Imorgon vankas det tävling! Så himla spännande. Jag känner mig helt pirrig. Inte av nervositet eller förväntan, utan mer för att vi tillsammans faktiskt ska ut på tävlingsbanorna igen. På riktigt denna gång!

Det är dressyr i Skövde som väntar oss imorgon, och jag tycker det känns okej att starta. Skövde kör utan publik och cafeteria och dessutom är det ju dressyr, så det kommer inte vara mycket folk utöver. Vi får bara ha med en medhjälpare på tävlingen också. Så det känns tryggt!

Hur som helst så tänkte jag dela med mig av min lilla planering inför morgondagen! En av de största fördelarna med dressyr är helt klart att man har fast starttid och därmed kan planera noggrant. Om min starttid skulle ändras något till imorgon så flyttar jag bara hela schemat de minutrarna min start är flyttad.

06.30 Ta in Focus från hagen och mentalträna en liten stund. Tanken är att jag ska göra det idag också, så imorgon blir mer en kortare “check” att han är med mig. Inget avancerat eller långdraget utan bara så att hans hjärna är på rätt ställe(förhoppningsvis) 😉
07.00 Tvätta benen, knoppa, fläta svansen och borsta honom noggrant. Packa grejerna gör jag idag, så jag behöver inte tänka på det på tävlingsdagen. Så skönt!
08.00 Lasta honom och checka av packlistan så inget är glömt.
08.10 Åka från stallet. Emma kör, så jag kan äta frukost i bilen. Blir ganska lagom att äta då, så slipper jag ha håll eller vara hungrig under min ritt.
09.10 Vara på plats, förhoppningsvis. Räknar med att det tar en timme, men vi har också lite tid på oss om det skulle ta lite mer än en timme.
09.30 Lasta ur, göra Focus i ordning med sadel och alltihopa. Emma skrittar fram honom medan jag klär på mig kavaj, stövlar och hjälm. Sen är tanken att jag gör en sista liten “mentalcheck” innan jag sitter upp.
10.00 Uppsittning. Går direkt till framridningen och rider fram. Mycket fokus på att få honom så mjuk det bara går och så avspänd det bara går.
10.39 START i LB:3!

Jag och Focus i Grevagården 2018.

Så ser min planering ut! Vi har varit i Skövde ett antal gånger tidigare, så därför vet vi hur det ser ut, vart vi ska rida fram och vart tävlingsbanan är. Därav har jag inte lagt mycket tid mellan ankomst och urlastning, men ändå ett spann på 20 minuter om något skulle hända på vägen. Om vi åker till ett nytt ställe och corona inte härjar så brukar vi vara på plats lite tidigare för att kunna spana in tävlingsplatsen och gärna se något ekipage också innan vi lastar ur.

/ Anna

1 Kommentar

  1. Cecilia Johansson den 27 mar 2020 14:43 kl 14:43

    Varmt lycka till i morgon! Det här fixar ni galant, Att vara nervös är ett friskhetstecken har jag hört. Det är nog 5 år sedan jag tävlade sist.
    Håller tummarna för att det går bra.

Kommentera