Hej allihopa! Jag har precis slagit mig ner vid datorn efter lite post gym-frukost i form av min traditionella hummus-macka med smörgåsgurka. Mums! Alldeles strax ska jag ha ett telefonmöte och efter det ska jag redigera gårdagens video som ska upp imorgon. Sen tar jag en tidig lunch och avklarar stallet på eftermiddagen. Jag hoppas att blåsten lägger sig tills dess, för just nu blåser det väldigt mycket ute, precis som det har gjort typ hela tiden det senaste.

Jag måste för övrigt ta upp en hälsogrej med er som jag inte blir klok på gällande min kropp, för att se om någon av er har liknande erfarenheter. Jag har alltid varit extremt sockerberoende, och historiskt sett aldrig kunnat äta socker i måttlig mängd. Antingen har det blivit i princip varje dag eller aldrig. De senaste månaderna (med undantag över julen) är enda gången som jag har lyckats att bara äta godis en/ett par dagar på helgen.

Dock har min kropp börjat reagera extremt konstigt när jag äter socker det senaste. Har jag ätit socker i större mängder efter eftermiddags-tid så kan jag inte somna senare på kvällen, utan ligger vaken nästan hela natten. Det känns som om mitt blod pumpar så snabbt och jag kan helt enkelt inte slappna av. Nu har det blivit så varje gång jag har ätit socker det senaste, så jag har fått inse att det inte är en slump. Jag är en sådan person som kan äta hur mycket godis som helst utan att bli mätt/illamående dessutom, så min kropp reagerar inte annorlunda under själva ätandet, utan bara efteråt.

Det känns väldigt skumt, för såhär har min kropp aldrig betett sig förut. Jag har inte heller ändrat min kost i övrigt den senaste tiden, men däremot är jag nog uppe i rätt dos levaxin för första gången någonsin i princip. Kanske kan det påverka min kropp? Den har varit så låg förut så det har inte spelat någon roll att jag har ätit mycket socker, men om jag gör det nu så blir den “för hög”?

Har ni själva varit med om någon liknande, och vet ni vad det berodde på? Jag har bestämt mig för att inte äta något godis den här veckan eftersom jag uppenbarligen inte klarar av det just nu, utan bara mår skit av det efteråt. Däremot hade det varit tråkigt om jag aldrig kunnat unna mig lösgodis och choklad som jag älskar, nu när jag äntligen har lärt mig äta det på en hälsosam nivå.

/ Emma

8 Kommentarer

 1. Maria den 21 jan 2020 15:58 kl 15:58

  Rekommenderar dig att läsa på http://www.dietdoctor.se
  Du har en instabil insulinproduktion…

  • Systrarna Elfstrand den 21 jan 2020 16:35 kl 16:35

   LCHF kommer jag aldrig i hela mitt liv gå på, haha. Jag blir enbart dålig när jag äter godis och inte vanlig mat. 2. Emelke den 22 jan 2020 10:20 kl 10:20

  Jag är enormt sockerberoende och stabiliserar mitt blodsocker med hjälp av godis. Om jag istället äter vettig mat och ligger stabilt i blodsockret och sen trycker i mig godis så mår jag inte heller så bra, sockret blir lixom för högt 🙈 jag vill minnas att du har dålig sköldkörtel och nu när den är rätt behandlad så jobbar kroppen annorlunda och hanterar därav socker annorlunda. Jag hade nog rådfrågat din läkare och hört vad han säger om det… men tar gärna emot tips på hur man lär sig äta lagom med socker.. jag är sjukt beroende av det och behöver nya knep att stå emot 🙈

  • Systrarna Elfstrand den 23 jan 2020 07:18 kl 07:18

   Haha, ja det är helt galet svårt att låta bli! 3. Bibbi den 22 jan 2020 11:18 kl 11:18

  Jag tror jag har samma sak. Jag har alltid varit extremt socker beroende. Det senast har jag slutat äta godis efter 18 för att jag kände mitt hjärta/blod pumpa extremt när jag skulle sova och det ända jag kunde höra va ett högt starkt pumpande hjärta.

  Jag vet själv inte vad det beror på men om du kommer på det säg gärna till.

  • Bibbi den 22 jan 2020 11:24 kl 11:24

   Googlat runt kan va hjärtklappning. Försök bara sluta äta söta saker så sent och om du gör försök förbränna det med en promenad eller något för socker ger ju än en kick.  • Systrarna Elfstrand den 23 jan 2020 07:18 kl 07:18

   Låter exakt som mig! 4. Emma den 23 jan 2020 14:25 kl 14:25

  Jag tycker du ska googla på Dumping syndrome eller dumping symtom om du hellre läser svenska sidor, och se vad du tror om detta.

  Exempel på en sida är:
  https://www.levdittliv.se/blogg/sofie/dumping-2

  Men det finns mycket att läsa om detta på fler sidor.

Kommentera