Nu är min hjärna bra mosig, haha. Fyra timmars mentalträning har gjort sitt kan jag säga! Men vad gör det när hästarna gjorde det så bra?

Först och främst så red jag och Emma Tage och Boppen i paddocken innan Anna kom och höll träningar för oss. De var jättefina båda två! Så himla roligt. Boppen såg sjukt fräsch ut och är verkligen igång efter sin lilla skada. Nästa vecka hade det varit roligt att börja skutta lite igen. Tage kändes också fin som sagt, försökte rida honom lång och låg i alla gångarter men det är lite klurigt i galoppen för då vill han gärna antingen sakta av eller springa på. Helt klart en sak vi behöver träna på!

Kl 10.00 kom Anna och höll träningar för oss som sagt. Vi tog Bella och Tage på samma gång, då vi försökte att effektivisera det något 🙂 Bella har som ni vet varit jobbig i hanteringen, och Anna kunde ganska snabbt konstatera att Bella försöker “ta över bollen” från Emma med ledarskapet. Det fick de dock bra koll på sen, så det var roligt att se utvecklingen!

Tage var ashäftig idag, haha. Han är en högerhjärnad introvert häst, vilket innebär att han tar saker inåt och visar inte direkt någonting när han är osäker eller otrygg. Eller jo det gör han ju, men då står han bara och stirrar i princip. Från början var han sån, försiktig, blyg och väldigt inåt. Vi tränade på att backa mellan två blockhinder och sen gick vi över till att backa mot transporten och då blev han istället sur! Helt plötsligt hoppade han över till vänsterhjärnad introvert, vilket han inte visat alls tidigare. Det innebär att han fortfarande inte gör något utåt direkt, men ser väldigt sur och tvär ut. Lite som att han pekar finger åt mig, haha 😉 Helt klart ett steg i rätt riktning, även om det såklart inte är roligt när han är sur. Det ska vi nog lyckas ta oss förbi också!

Focus var sist ut och han var SÅ duktig idag. Berättade för Anna om att vi haft svårt för att backa mot släpet och mellan hinder, så idag lät vi honom bara vara med näsan mot transporten istället. Han fick undersöka och bita på diverse ställen på transporten och var då genast nyfiken men mjuk i sitt uttryck. Efter en stund gick han på lugnt och fint med hela sin kropp och kunde sedan backa ut steg för steg. Så duktig kille!

Nu känner jag för att ta en powernap, men det hinns inte med. Nu ska jag försöka beta av en hel del jobb innan jag ger mig för den här dagen.

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Malin den 27 nov 2019 19:58 kl 19:58

    Underbart foto!!!

    • Systrarna Elfstrand den 28 nov 2019 15:46 kl 15:46

      Tack! 😀Kommentera