God kväll! Nu har jag precis duschat efter att ha slöat lite i soffan. Vi har haft en effektiv lördag i stallet!

Vi började med ridning av grabbarna. Markarbete stod på schemat, och jag lämnade kvar den bomövningen jag red med Tage i onsdags, så det var den vi red. Tre galoppbommar på ena långsidan med ett galoppsprång mellan, och sex stycken travbommar på andra långsidan. Vi varierande mellan att rida ganska “tajt” på en volt-ish och rida längre anridningar.

Jag red Focus, och han gjorde detta SÅ himla bra! Avslappnad, koncentrerad och kändes mjuk och fin. Så himla roligt att vi kan göra sånt här jobb nu. Innan stressade han sig bara igenom för att bli klar så snart som möjligt. Så känns det absolut inte nu. Glad för det!

Emma red Tage, och han briljerade förstås eftersom han redan gått övningen en gång innan 😉 Hehe, skojade. Men han var fin! Pappa red Boppen, och det var längesen pappa red bommar så det var nyttigt för honom. Han gjorde det bra, och Boppen såg också fin ut!

Efter lunch så tog vi tag i att tömma lösdriften. Vi tömmer alltid “stora lösdriften” på allt strö under sommaren, för att minimera insekter där inne. Då blir det bara sand kvar i botten och då samlas inte lika mycket bajs och urin där inne så det blir mer lättmockat och mindre insekter som sagt. Så himla skönt att ha det gjort! Vi krattade också upp det mesta av halmen och höet som blåst iväg kring matplatsen också. Nu har jag en traditionsenlig blåsa på vänsterhanden efter allt krattande, haha.

Krattat och fint kring deras matplats!
En styck tömt lösdrift. Vi ska kratta ur den ytterligare en gång när sanden torkat, samt jämna till sanden lite där inne. Känns väldigt skönt att ha fått gjort det värsta!

Nu ska jag och Samuel laga mat och ta lördagskväll. Imorgon blir en lugn dag för mig, vilket alltid känns skönt på förhand, men är så jäkla tråkigt när jag väl är där, haha. Ha en fin lördagkväll!

/ Anna

Kommentera