Halloj på er! Hoppas er vecka startat bra. Min och Emmas har börjat bra med stall och videoinspelning på förmiddagen. Nu väntar gym, jobb och lite härlig veckohandling och städning för mig resten av dagen 😉 Mysigt ändå.

Focus fick vila helt från arbete idag. Han har bara gått och “skrotat” i hagen. Med tanke på att gårdagen antagligen var jobbig för honom mentalt så får han en paus idag. Imorgon och onsdag blir det antagligen uteritter och mental träning och så kör vi dressyrträning på torsdag.

De andra tre har fått jobba! Emma red Bella på banan och red igenom programmet åter igen, och det gick superbra tycker jag. Jag stod på backen och kunde komma med lite input på förbättringar och då gick det hela ännu bättre. Bella är precis som Boppen och vill gärna att man rider med en väldigt lätt hand, men för att få till ultimata halter och övergångar tycker jag att det är viktigt att kunna ta lite mer stöd framifrån, så det övade de på idag. De övade också på att hon ska stå kvar i formen i halten, för hon vill gärna gå upp med huvudet alternativt backa, men det blev också mycket bättre med lite träning. Just den grejen är dock något som tar tid, men nu vet de lite mer hur de ska göra 🙂

Tage och Boppen fick gå en tur ute i skogen, och Tage var extremt fjantig idag, haha. Eftersom jag börjat träna honom mentalt så vet jag att det är därför, men det är klart tärande på tålamodet när han rycker till för en minifågel för typ femtionde gången 😉 Han blev så rädd för en bil i skogen så jag fick leda honom en bit också. Stackarn. Men men, det är bara att kämpa på för jag vet ju att det kommer bli mycket bättre!

Jag och Tagis för 10 år sen. Time flies!

/ Anna

Kommentera