Hej allihopa! Hoppas ni har haft en fin helg såhär långt 🙂 Idag har alla hästar motionerats och nu är Anna iväg och bygger bana på ridklubben inför morgondagens klubbhoppning och pay and jump som vi är med och arrangerar (vi är ju med i tävlingssektionen). Själv ska jag snart duscha och städa iordning lite i huset så det inte ser förjävligt ut när mina kompisar kommer hit ikväll 😉

Alla 4 hästar har skött sig fint idag! Anna började med Focus och jag såg bara lite det allra sista. Tydligen hade han varit lite jobbig till en början av passet, kastat sig och lite sådär, men mot slutet tyckte jag att han såg riktigt fin ut. Anna var också nöjd över hur mycket mer “med sig” hon fick honom efter lite arbete. Jag kan säga som så att den mellantraven som jag såg helt klart är den bästa mellantraven jag har sett honom göra! Den hästen har så mycket kapacitet i både hoppning och dressyr så det är galet. Nu är det bara det mentala som ska lossa mer för att få honom mer stabil, så han kan visa sin kapacitet mer än i kortare stunder, men jag är övertygad om att det kommer 🙂

Bella & Boppen red vi tillsammans. Bellis skrittade jag bara, men Boppis fick gå ett pass i alla gångarterna. Anna fokuserade dock på skritt och galopp eftersom han kommer loss bäst i de gångarterna. Jag tycker att han såg riktigt fin ut, även om hon verkligen får kämpa för att få loss den gamla och stela kroppen. En sak som är rolig med Bella är att hon har “bytt sida” nu. Förut var vänster varv pissjobbigt att rida i då hon bara ville tränga inåt och hänga sig i vänstertygeln, istället för att ta stöd på yttertygeln och forma sig för innerskänkel. De senaste ridpassen har faktiskt höger varv mestadels varit svårast att rida i! Nu blir hon lite för rak i det varvet istället, i alla fall i trav och skritt. Högergaloppen är fortfarande enklare än vänster. Jag är i alla fall glad över denna förändring, för det visar på att hon håller på att stärka sin kropp 🙂 Dessutom är hon mycket mer liksidig nu mot vad hon var förut, woho. Det är så kul att jobba med den där tjejen eftersom jag känner att hon utvecklas och blir mer ridbar hela tiden!

Till sist idag så tömlongerade jag Tagis, och även han skötte sig kanon 🙂 Jag är så trött idag och har dessutom världens mensvärk så jag var inte görsugen på att rida två hästar, men tur då att det finns andra alternativ!

Bellis i höstas ♥ Hon ska alltid undersöka saker, haha…

Ha en fin kväll nu allihopa, så hörs vi imorgon igen (i stormen, hehe)!

/ Emma

Kommentera