Skip to content

Lätt att glömma hur det såg ut

Vi köpte vår gård hösten 2013, och då såg den långt ifrån ut så som den gör idag. Hela tiden gör vi förändringar och förbättringar, vilket är ett så spännande projekt såklart. Dock är det otroligt lätt att glömma bort hur det såg ut, och hur mycket slitgöra som lagts ned på gården. Därför tänkte jag dela lite bilder i detta inlägg, samt ett till inlägg framöver!

Vi tar och börjar med ena hagen. Det är den hagen som vi har “stora” lösdriften i nu. Det är såklart olika årstider, men hagen 2013 var inte direkt någon hage. Det var dåligt gräs med en massa björksly i som jag och pappa gick och drog upp. Fy satan vilket jobb det var, för de satt som berget. Sen harvade vi upp och sådde nytt gräs. Se så fint det är nu, år 2019! Med en sandhög i också som hästarna totalt älskar ♥
Ännu en utomhusbild, här från stallgaveln. Innan så fanns det ingen paddock, ingen ordentlig grusgång, hagen var på ett annorlunda vis och det var skräp lite här och var. Himla skillnad från idag!
Ett av hörnen i stallet. Som ni kan se så har vi bilat ur golvet en bra bit(från det som är blått till marken), vi har gjort en ny dörröppning samt satt igen den gamla. Och såklart byggt boxar, målat och gjutit nytt golv.
Och så avslutar vi detta inlägg med en bild på själva stallgången. På bilden från 2013 så ser ni också att vi satt igen ett fönster samt håller på att sätta igen en av dörrarna. Där jag står och fotar var bara en vanlig hederlig lada, så där fick vi bygga till för att kunna göra sadelkammare och spolspilta/skötspilta.

Jag blir nästan trött bara av att tänka på allt jobb och slit som vi gjorde med stallet, haha. Såklart gjorde vi inte allt själva, men så mycket som möjligt försökte vi göra själva för att göra det så billigt som möjligt. Känns otroligt skönt att vi är klara! Dock behöver det ju alltid underhållas, så i år behöver vi antingen tvätta eller tvätta och måla, vilket ni kan se lite i högra hörnet av senaste bilden 😉 Det finns alltid saker att göra på en gård. Något som man kanske inte alltid tänker på om man inte bott på gård själv.

/ Anna

4 Kommentarer

 1. T den 30 jun 2019 18:07 kl 18:07

  Så kul inlägg!!!

 2. Ellen - tävlingsryttare den 30 jun 2019 18:32 kl 18:32

  Roligt att se! Så fint ni har gjort det.

 3. Anonym den 30 jun 2019 19:19 kl 19:19

  Syns ju knappt att det är samma ställe haha:)

 4. Manda Stillnert - Livet med en haflinger den 30 jun 2019 21:38 kl 21:38

  De är kul med gamla bilder, vi byggde helt nytt stall efter att vi rev den gamla ladan som delvis hade rasat idag ser de verkligen inte ut som samma gård de har hänt så mycket 🙂

Kommentera

Scroll To Top