Även idag blev det en uteritt för grabbarna. Igår blev det mer jogging och idag begav vi oss ut på en längre tur, där vi även klättrade. Variation is the key, så att säga 🙂 Roligt för både oss och hästarna! Idag red vi i 1,5 timme, och normalt sett när vi rider ut så brukar vi nog vara iväg i 50-60 minuter. Det blev en lite längre tur än vanligt med andra ord.

Våra små klätterbackar vi hade i närheten av oss är tyvärr förstörda av skogsmaskiner, så ska vi klättra nu får vi rida en bit bort. Idag tog vi oss tiden och gjorde det och det var riktigt härligt. Focus krånglade endel på ditvägen (nya vägar, rida förbi gårdar osv. är alltid jobbigt för honom) men på det stora hela gick det bra. Tage fick gå först en bit på turen så Anna kunde få andas lite 😉 Han kan göra RIKTIGA tvärvändningar, Focus. Jag själv hade nog inte suttit kvar majoriteten av de gångerna, men Anna har fått riktigt bra balans av att rida den knasbollen i snart 2,5 år, haha. Focus accepterade för övrigt att gå som nummer 2 i ledet idag. Tidigare har han blivit väldigt pipig och bockig, men idag var han jättelugn. Vi får hoppas att det är ett resultat av hennes mentala arbete och inte bara dagsformsmässigt 😉

Nu ska jag sätta mig och redigera vloggen som ska upp här imorgon bitti, och när det är klart ska jag promenera med Bella. Anna slutar strax då hon ska iväg på kalas, men vi har hunnit med att både spela in resten av poddavsnittet samt fota till Hästhuset/Instagram utöver vårat vardagliga datorjobb. I helgen kommer det inte bli mycket vila för planen är att rensa ur all halm ur lösdriften samt kanske jobba med lite grejer som behöver göras utöver det.

Jag och Focus idag när vi fotade. Här ber jag honom att stå still, med väldigt koncentrerad min 😉 Hur söt är han inte?

/ Emma

Kommentera