Nu kommer äntligen mitt Kroatien-inlägg! Har inte riktigt haft tid att sätta mig ner och skriva om det sen vi kom hem i fredags. Vi stannade en vecka i Igrane, Makarska-rivieran och det var verkligen helt fantastiskt.

Samuel på hotellrummet, redo för att gå ner till poolen i morgonrockar som man fick låna till just poolen, eller att ha i rummet förstås. Så fint rum!
Utsikten från vårt hotellrum. Berg, kristallklart vatten och lite tak från hotellet.

Vi bodde på TUI Sensimar Makarska som ligger i Igrane. Flyget tog ungefär två timmar från Göteborg till Split, och sen åkte vi taxi till hotellet. Det tog också ungefär två timmar. Vi satt bara och beundrade utsikten när vi åkte längs med kusten. Man kan säga att naturen är typ helt tvärt emot Vara, mycket berg och nivåskillnader 😉

Utsikt från “infinity-poolen” på hotellet. Helt okej va?

Hotellet var verkligen helt fantastiskt, och jag kan rekommendera det starkt. Vi valde att ha all inclusive, vilket innebär att frukost, lunch och middag samt dryck ingår. I detta fall ingick även minibaren på hotellrummet som fylldes på varannan dag med fanta, cola, vatten, öl och något snacks. Maten var hur bra som helst och de gjorde bland annat egengjord pizza till alla mål som var galet god. Bra salladsbuffé, frukostbuffén var toppen den också med mycket blandat. Drinkarna var supergoda de också, och alla ingick(med som utan alkohol)!

Andra dagen tog jag och Samuel varsin frozen daiquiri. Min med mango och samuels med jordgubb. Sååå goda! Smälte dock fort i värmen, haha.

Utöver hotellet och lilla byn Igrane som vi vandrade i många kvällar så var vi även på Krka nationalpark. Vi hade fått så många rekommendationer om just denna park, och alla sa att det var helt otroligt vackert där. TUI ordnade resa dit, så vi bokade det genom dem. Smidigt! Dock måste jag säga att jag tyckte att det var lite väl överskattat. Det var såklart väldigt vackert, men det var så gaaalet mycket folk så vissa delar var nästan lite svårt att uppskatta. Roligt att ha varit där, och roligt att ha gjort en liten utflykt på resan förstås, men jag kommer inte åka dit igen.

Här är det som Krka är allra mest känt för, vattenfallen. Ni kanske ser många människor på bron? Det var maaaassor av människor som badade vid vattenfallen(inte precis intill förstås, men till höger om vattenfallen typ bakom träden i den här bilden).
Varma men glada! Detta var resans varmaste dag med typ 37 grader i skuggan.

Det mysigaste på Krka var helt klart att bada. Jag och Samuel badade dock aldrig där ni ser på bilden, utan vi var i en lite mindre Instagram-vänlig pöl och badade. Där satt vi i ett litet vattenfall och pratade. Så mysigt! Tog ingen bild på det dock.

Utöver denna utflykt har vi faktiskt inte gjort så mycket alls. Vi har latat oss, ätit en massa god mat, druckit både en himla massa vatten och en del goda drinkar, slappnat av, läst bok och bara njutit av varandras sällskap. Så himla underbar resa!! Jag har såklart massor av bilder från denna resa, men tänker att det blir tråkigt att se för många i samma inlägg, så det kan hända att jag bjuder på några till i ett enskilt inlägg.

Det enda jobbiga var på hemresan, när det från absolut ingenstans kom sjukaste turbulensen. Nu när jag flyger sällan(detta var första resan med flyg på snart tre år) så har jag blivit lite flygrädd. Aldrig älskat att flyga, men blev förvånad själv över hur rädd jag faktiskt blev. Tårarna började rinna mitt i turbulensen för att jag blev så rädd. Usch. Vet ju att det är väldigt säkert att flyga flygplan, men det hjälper inte så mycket i stunden.

Ett gäng bilder från en av kvällarna när vi knallade runt i Igrane samt vid stranden. Så fint!!

Tack Kroatien, och tack världens bästa Samuel för den här resan! ♥♥

/ Anna

Kommentera