På söndag vet ni om att jag och Bella ska dressyrtävla för första gången, vilket jag ser fram emot så mycket! Efter detta är det dock dags för oss att komma igång i hoppningen igen, och börja planera framåt. Jag tänkte skriva lite om våra kommande planer i det här inlägget.

Nästa vecka ska hon hoppas för första gången på över en månad. Jag kommer då att hoppa henne här hemma. Misstänker att hon kommer bli helt överlycklig över att äntligen få skutta igen, haha. Jag och Anna åker till Jönköping hela helgen (fredag – söndag) och kommer därför inte kunna rida. Smidigt nog så kommer Christin hit på fredag eftermiddag och behandlar Bella och en till häst. Perfekt timing, eftersom hästarna ska vila ett par dagar efter behandling. Bra också för Bellis att få några dagars vila eftersom hon nu har ridits lite mer intensivt ett tag. Efter detta är planen att jag ska komma igång och hoppa henne igen, och då även hoppträna för Sten varannan vecka.

Tävlingsmässigt så kommer vi att avsluta tävlingsterminen under de två sista veckorna i november under Trollhättans och Alingsås tävlingar. Perfekt, för då har jag gott om tid på mig att komma igång igen med Bellis.

Planen är att starta 95 cm avd. B med Bella i Trollhättan. Veckan efter det i Alingsås så tror jag faktiskt att jag kommer åka dit båda dagarna och hoppa en klass var, så det blir lite meetingkänsla av det hela. Jag är väldigt sugen på att starta avdelning A i 90 cm första dagen, eftersom vi är kvalade till det. Det hade varit intressant att rida en omhoppning (om vi är felfria i grunden såklart) för att se exakt hur mycket vi behöver träna på att svänga och gasa nu när hon blir “vuxen” nästa år 😉 Dag två kommer jag antingen att rida 95 cm eller 100 cm, beroende på hur träningarna innan har känts.

Det känns skönt att ha lite framtida mål som ligger lagom nära i tiden, så jag vet vad vi behöver träna till. Också bra tror jag att rida en start under två dagar, för att se hur hon tar det och hur det passar henne! Senare i vinter har jag tänkt att hon ska få vila helt från ridningen i kanske 2 veckor (kommer då bara promenera henne för hand) och sen blir det stärkande och uppbyggande inför vårterminens start. Även en equiterapeut-check hos Charlotta kommer det bli i början av nästa år. Jag är så tacksam över att jag ens kan sätta upp sådana här planer med henne! Det trodde jag verkligen inte förra vintern när hon skadade sig så illa…

Min underbara tjej ♥

/ Emma

Kommentera