Tack och lov slapp hästarna skärsår, hehe. Minns att jag var väldigt rädd för det i början när jag klippte hästar, men det kanske beror på vilken klippmaskin man har. Vi har varit skonade från det skönt nog.

Hur som helst så klippte jag Tage, Focus och Boppen idag. Drog på mig termobyxor, gummistövlar och regnjacka. Allt för att försöka få småhåren att inte hitta in överallt. Det är lättare sagt än gjort. Borde kanske skaffa en biodlardräkt till nästa säsong?

Om bina inte sticks genom denna så borde hästhåren hålla sig ute, kan jag tycka?

Hästarna skötte sig otroligt bra. Så stolt över Focus som orkade stå inne medan jag klippte Tage och sen stå väldigt still och lugnt medan jag klippte honom. Inte lätt för en häst med extremt mycket myror i benen!

Under tiden så var ju Emma iväg med Bella och Boppen hos Charlotta och de var också superduktiga. Det fanns inget större att anmärka på någon av dem, och ni kommer få se mer i lördagens video från dagen. Bopps klipptes när han kom hem, så han var den som stod minst still men också den som vart iväg på tråkiga grejer längst 😉

Bella vägde för övrigt 710 kg, så hon har minsann gått ner 20 kg sen sist! Boppis hade också gått ner vilket vi ju inte vill, gissar att han har gått ner i muskelmassa. Nu när han är fräsch och fin så hoppas vi att vi ska kunna bygga upp honom lite mer igen 🙂

Boppis <3

/ Anna

3 Kommentarer

 1. Elaine - med häst, hundar och mammaliv den 14 jan 2020 16:46 kl 16:46

  Bra klippoutfit! 😛 Jag har bara klippt min häst på bog och hals i år, men är lite lur på att jag måste klippa lite till eftersom vintern är så pass mild i år. Men vet kanske inte om jag törs jinxa, haha -för klipper jag mer lär väl temperaturen sjunka till -20! (Min häst går på lösdrift)

  • Systrarna Elfstrand den 14 jan 2020 18:48 kl 18:48

   Haha ja det känns lite oklart just nu vad vintern har tänkt få för sig att göra ;D 2. Vendela den 14 jan 2020 20:27 kl 20:27

  Tipsar om en lackeringsoverall, alltså en sån man har när man lackar bilar osv. Finns engångs på typ biltema..Superbra när man klipper häst! täcker ju tyvärr inte ansiktet men man slipper få hår på resten av kroppen iaf 🙂

  1

Kommentera