God kväll allihopa! Jag har precis slängt i mig en pizza efter dagens dressyrträning och var verkligen såå hungrig, så det var gött. Vi tränade för Amalia idag och jag red först på Bella och sen red Anna på Focus. För Anna och Focus gick det superbra! De har börjat träna på lite svårare grejer nu, typ början till arbetspiruetter, och han är så ambitiös och duktig. Jag tycker det är så himla roligt att det har börjat lossa ordentligt nu för Anna, för de 2 första åren var näst intill ett rent helvete med den hästen. Nu börjar han visa han vad han verkligen kan gå för, och han är en riktig superhäst!

Med Bella gick det tyvärr inte lika bra. Hon var en riktig kärring idag och blev sur när jag krävde grejer av henne. Sen visar hon på hennes grundproblem vilket är att hon biter sig fast enormt i vänster tygel (och blir rak/svår att forma i vänster varv) och vill sladda ut med rumpan åt vänster. Jag känner mig så frustrerande gällande detta just nu, för det känns som om jag jobbar så mycket på att få henne mer liksidig, men det är så svårt. Vissa dagar känns hon så mycket bättre än andra, men idag var en dålig dag. Fick i alla fall bra tips från Amalia som jag ska ta med mig till de framtida passen. Jag får hoppas att jag kan lösa de flesta problem vi har med mer träning både mentalt och fysiskt i framtiden, för vi har massor att jobba på.

Lustigt nog så fotade jag och Anna varandra och Bella såg så fin ut på bilderna trots att det hela mestadels kändes skit, haha. Hon har utvecklats mycket i dressyren det senaste, och bär upp sin kropp på ett helt annat sätt mot när hon var yngre. Jag får försöka se det hela långsiktigt och inse hur mycket starkare hon har blivit, och hitta motivationen till dressyren på så vis. Jag måste dock säga att jag uppskattar Boppen/valacker extremt mycket efter att jag fick mitt kära sto, men jag tror också att Bella är väldigt bra för min utveckling. Jag måste bli bättre på att vara bestämd när det kommer till allt i hästväg, och det har jag inte behövt vara på samma sätt med någon av våra andra grabbar.

Svackor är tråkiga, men nödvändiga för utveckling helt enkelt ♥

Hoppas ni får en fin kväll och bra helg allihopa!

/ Emma

2 Kommentarer

 1. Erika den 17 apr 2020 22:49 kl 22:49

  Är bella helt återställd efter sin skada nu? 😊

  • Systrarna Elfstrand den 18 apr 2020 08:28 kl 08:28

   Ja hon kommer alltid ha kvar sin diskförändring (precis som jag alltid har kvar sitt diskbråck) men hon är återställd 🙂

   1


Kommentera