Hej allihopa! Vi ber om ursäkt för lite sämre uppdatering här än vanligt, men vi har haft det lite kaotiskt här på gården samt varit iväg, så tiden för uppdatering har inte funnits.

I onsdags mentaltränade vi hästarna vilket gick superbra, men efter detta så skedde en olycka. Bella och Focus fick panik, smet och kom lösa på gården, vilket resulterade i att båda två skadade sig mer eller mindre. Focus fick ett mindre sår på ena bakbenet vilket inte verkar påverka honom något (han ska skrittas uppsuttet idag) men med Bella gick det värre. Hon har skrapat upp hela sina bakben och är därför supersårig där. Hon trampade sig även ordentligt i ena karleden i fram. Som tur är ser alla såren ytliga ut, men det märks på henne att hon har ont såklart. Hon har varken feber eller är halt, men går långsamt och rör sig försiktigt. Vi tar hjälp av Christin med laser av såren var tredje dag nu, så hoppas vi på att de ska läka snabbt och enkelt 🙂

Detta såret märks det att hon har ondast av.
Samma ben fast på insidan. Hon är väldigt svullen i det här benet, som har mest sår.
Vänster bakben fick ett ganska rejält sår där uppe, men har generellt klarat sig bättre än höger.

Vi har rådgjort med Husaby som sa att vi inte behöver komma in så länge hon inte blir halt eller får feber. De tror inte att något invärtes (senor och liknande) har blivit skadat av detta, så nu är det bara att hålla tummarna för att hon läker ihop fint och är fit for fight snart igen 🙂 Skönt också så finns det inte speciellt mycket insekter ute än, och inte heller lera, så såren kan hålla sig rena. Jag tvättar och smörjer med honungssalva en gång om dagen, men försöker att inte pilla för mycket, eftersom det snarare kan bli motsatt effekt om du gör det.

Nu ska jag strax ut och hoppa min älskade Bopp! Vi arrangerar öppen bana i helgen, så jag passar på att hoppa själv. Boppen får följa med på hoppträningen på onsdag istället för Bella, så det blir skönt med ett litet genrep för min del också 🙂 Tages hov är för övrigt mycket bättre och han går i hagen utan joggingsko utan några problem. Han ska få vila i helgen (enbart promenader) och sen hoppas vi på att han kan börja ridas nästa vecka igen.

/ Emma

5 Kommentarer

 1. Edit🐴 den 15 maj 2020 15:22 kl 15:22

  Krya på dig Bella❤️🥺

  • Systrarna Elfstrand den 15 maj 2020 16:14 kl 16:14

   Tack ♥

   1


 2. Cecilia Johansson den 15 maj 2020 15:30 kl 15:30

  Skickar varma “krya på dig” – hälsningar till Bella och Fokus… Och Tage! Kram!

  • Systrarna Elfstrand den 15 maj 2020 16:13 kl 16:13

   Tack snälla ♥ Kram! 3. Maria den 15 maj 2020 21:08 kl 21:08

  Krya på ❤❤❤🥕🥕🥕

Kommentera