Hej allihopa! Här kommer en liten uppdatering från vår sida. Anna sitter just nu och redigerar nästa veckas poddavsnitt som vi nyss har spelat in och jag sitter vid andra datorn och grejar. Vädret hos oss är KAOS just nu. Det stod enligt YR att det skulle regna litegrann under eftermiddagen, men så blev det inte kan jag säga!

Jag började dressyrträna Bella strax efter 10 och hade växlande molnighet och perfekt ridväder under min träning. Bella var för övrigt superduktig och kändes kanon så det var riktigt roligt. Vi gör lite klurigare grejer nu på LA/MSV:C-nivå och det är härligt att vi faktiskt är där nu. Hon gör absolut inte till exempel enkla byten perfekt, men hon blir hela tiden starkare och bättre vilket är så roligt.

Efter mig skulle Anna träna Focus, men de hann bara värma upp och sen öppnade sig himlen och det blev spöregn, hagel och lite åska. I skrivande stund, snart 2 timmar senare, så regnar det fortfarande lika mycket (och åskar). Vår paddock gick ifrån helt torr till översvämmad på typ 30 minuter. Vädret är verkligen helt galet och antagligen får Tage & Boppen vila idag, men de har gått så bra de senaste dagarna så det gör ingenting. Boppen ska ändå ridas imorgon så han kommer vara fint igång till torsdagens lilla tävling 🙂

Ni missar väl för övrigt inte att vi har släppt ett nytt poddavsnitt? Ni kan lyssna på Systrarna Elfstrands Hästpodd i alla poddappar, men vill ni lyssna via Spotify kan ni göra det HÄR. I den här veckans avsnitt gör vi en uppföljning på vårat första hästhållningsavsnitt. Vi går in på hur dagens djurskyddslagar och förhållningsregler kring hästhållning ser ut, och vi diskuterar dessa och vad de egentligen säger. Utöver detta så hittar vi på våra egna lagar som vi skulle vilja infördes i Sverige för att förbättra hästhållningen, och tillslut avslutar vi med en diskussion om moralen i att tjäna pengar på hästar och hur detta kan gå ut över hästhållningen. Detta är absolut ett av våra bästa avsnitt enligt mig själv, så ni får inte glömma bort att lyssna när ni har tid 😀

Gulle-Bella förra året när hon låg och sov i sandhögen tillsammans med grabbarna ♥

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Lovelia den 21 jul 2020 14:47 kl 14:47

    Har ni läst s/mp nya lagförslag? Då kommer det bli omöjligt att ens ha häst i hage såvida du inte har en gård på 100 hk! Helt galet enligt min mening!

    • Systrarna Elfstrand den 22 jul 2020 13:43 kl 13:43

      Ja det är galet! Men jag tror och hoppas att de inte kommer kunna få igenom det 🙂Kommentera