Wohoo, vilka jäkla pass jag fått till med mina grabbar idag! Det gick fint för Emma också, men jag är extra nöjd tror jag, haha 😉

Vi red i paddocken där snön hade smält bort. Den var väldigt blöt, men underlaget var ändå stabilt. Inte alls “slajmigt” eller så. Skönt det.

Först ut var Boppen och Focus. Jag red faktiskt på bett från start idag, då jag kände lite att vi kunde skritta hela passet om det var så. Det behövdes dock inte! Jag fortsatte med lite samma tänk som jag fick göra på träningen i tisdags, och lade mig på serpentinbågar där jag gjorde volter i “toppen” på själva serpentinbågen. Han ställer helst till höger, så jag måste få koll på det. Inte hålla för mycket i högertygeln i vänstervarvet men heller inte bli fast i handen. Jag tyckte vi fick till det bra efter en stund, och då spårade han också bra. Känner att han blir en helt annan häst när jag rider på bett. Känslig, rund både framåt och åt sidorna och går att påverka på ett helt annat sätt.

Sen galopperade vi lite, bara basic för att känna av den. Kring fyrkanten och in på någon volt och tempoväxlade lite. Så himla nöjd med min fina kille idag! Han kändes koncentrerad och med mig i princip hela tiden. Stora framsteg!

Emma och Boppen red mest skritt och galopp. Han har varit lite seg de senaste dagarna, men han har lite sådana perioder ibland. Därför ville hon inte heller pressa på för hårt, utan mest mjuka upp.

Efter Bopps och Focus så red vi Tage och Bella. Emma och Bella körde ännu ett skrittpass. Tage fick jobba på i alla gångarter och kändes väldigt fin! Fokuserade på att få igenom innersidorna på honom mycket, för han kan gärna bli rund och fin framåt men har lite svårare för att runda sig kring innerskänkeln. Efter lite jobb var han superfin i alla gångarter!

Nu ska jag bara jobba en liten stund till och sen åka hem. Är SÅ trött idag så känner typ för att gå och lägga mig nu, haha. Har möte på ridskolan ikväll så blir inget med det, men ska hem och käka och duscha innan dess. Hoppas ni haft en fin torsdag!

/ Anna

Kommentera