Hej allihopa! Vädret hos oss är så frustrerande nu, för det blåser som tusan. Man kan tycka att vi borde vara vana vid detta när vi bor på schlätta där det alltid blåser, men när det ligger på runt 10 sekundmeter och uppåt så är det sjukt irriterande. Det finns inte mycket som får mig på så dåligt humör som just blåst, haha. Du får brainfreeze/ont i huvudet, du kan knappt andas och hästarna blir fjantiga som tusan… Det värsta är att det ska fortsätta blåsa nästan lika mycket hela veckan. Suck!

Nåja, alla hästarna blev motionerade idag i alla fall. Bella & Boppen fick sig en lugn uteritt pga blåsten och fjanterier. Bella har blivit så sjukt fjantig den senaste tiden, så det är väldigt irriterande och något jag behöver ta upp med Anna imorgon när vi ska träna. Tage & Focus fick gå ett longeringspass i paddocken för varken jag eller Anna var sugna på ännu en tur i blåsten då det nästan kändes som om vi skulle blåsa av Bella & Boppen när vi red. Vi hade i alla fall roligt i paddocken med grabbarna som var så duktiga så. Vi lekte lite med de bommarna och blocken som stod kvar och hästarna fick bland annat hoppa lite över dem vilket gick finemang. Tage är dock värdelös på att taxera så det är ganska underhållande att kolla på honom när han hoppar av typ 2 meter innan ett 50 cm-hinder gång på gång (han hoppar dock väldigt fint) 😉 Focus är mycket duktigare på det där!

Imorgon kommer Anna hit på eftermiddagen och ska mentalträna oss och hästarna. Extremt välbehövligt nu när vi inte har tränat på 4 veckor pga min sjukdom. Det har visat sig då jag har det jobbigt med Bella nu. Hon vill inte komma in från hagen och hon är allmänt mesig. Ridningen har gått ganska bra men jag har liksom inte samma teamkänsla med henne som jag har haft tidigare. Men, såhär har det varit förut och jag vet att det brukar lösa sig bara jag får lite hjälp av Anna 🙂 På torsdag ska vi dessutom dressyrträna för Amalia så det blir dubbla träningar den här veckan vilket ska bli superkul! Vi behöver spela in en till Youtubevideo också (ska redigeras senast fredag) men jag vet inte riktigt vad vi ska spela in för något. Har ni förslag är det bara att kommentera! 🙂

/ Emma

5 Kommentarer

 1. Anonym den 31 mar 2020 16:53 kl 16:53

  Hade varit roligt om ni kunde spela in på torsdag då det är dressyrträning, annars så är ju alltid en vanlig vlogg roligt också! 😃

  1
  • Systrarna Elfstrand den 31 mar 2020 19:38 kl 19:38

   Ja vi kanske kan fixa det 😀 2. Emelie den 31 mar 2020 19:20 kl 19:20

  Det hade varit kul att se en video där ni jämnföra alla 4 hästarnas exteriör och steg. T.ex att ni släpper dem lösa (en och En ofcourse) i paddocken och jämnföra deras olika rörelser i gångarter gentemot deras exteriör. Kanske gör nån övning på marken- som går ut på att hästen ska tänka själv och jämnföra hur dem löser det. Typ ett litet hinder brevid ett litet högre hinder – vilket hinder väljer Dem? Neråtvända hinkar där det ligger morot (eller annat gott typ kraftfoder?) Under och ser hur dem hittar godiset. Hade varit väldigt kul!

  1
  • Systrarna Elfstrand den 31 mar 2020 19:38 kl 19:38

   Bra idéer 😀 3. anonym den 2 apr 2020 09:12 kl 09:12

  This vs that.
  Typ samshiehldhjälm vs kephjälp
  eller fager bits/ sprenger bett
  pessoa/hackamore
  Tech stirrups/ acavallo
  Miklemträns/ps-träns
  mm

Kommentera