Ni som följer mig på Instagram kanske har sett att jag har haft ett par samarbeten med Activ Mineral där? Tack vare de inläggen har jag fått testa deras produkter, och när Bella skadade sig var Activ Mineral så gulliga att de ringde upp mig och gav tillskottstips och andra tips gällande hennes skada. Eftersom vi har varit så sjukt nöjda med de produkter vi har provat så är vi otroligt glada över att ha numera ha startat ett långvarigt samarbete med Activ Mineral! Vi kommer dessutom att medverka i Activ Minerals VIP-mingel på Falsterbo (mer info kommer i ett eget inlägg) och ska se till att ordna en Instagram-tävling för er så ni har chansen att vinna deras fantastiska produkter!

Jag tänkte ta och visa de produkter som vi har fått hemskickade till oss nu. Vi ska få med oss lite fler grejer hem under Falsterbo som vi tar och visar då.

Allroundschabrak, dressyrschabrak, magnesium, mineral mix och natriumaskorbat.

Väldigt fina och användbara schabrak, samt de tre mineralprodukter som vi har provat tidigare. Främst på Bella, men grabbarna har också ätit mineralmixen samt magnesiumet. Här kommer en presentation av respektive produkt och vad den används till. Bildtexterna är citat från hur Activ Mineral kortfattat beskriver produkterna.

Activ Mineral Mix frigör din hästs naturliga potential att prestera. Du kan se skillnaden i en välmående häst med blank päls och starka hovar. Activ Mineral Mix innehåller alla mineraler och spårämnen i organisk form som lättare tas upp hos hästen. Inget socker, salt eller andra utfyllnadsämnen är tillsatta. 

Activ Mineral Mix är en mineralmix som innehåller dolomitkalk, algmjöl av högsta kvalitet samt svavel. Mixen hjälper din hästs immunförsvar, hovar, päls, mage, senor och leder. HÄR kan ni läsa mer om mixen! Vi är så himla nöjda med den här produkten. Till och med pappa som är väldigt kräsen när det kommer till mineraler/tillskott älskar den, eftersom den innehåller algmjöl. Vi har gett just detta tidigare till vissa hästar, men då tyckt att de inte har ätit så bra pga att de inte har gillat smaken. Detta har aldrig varit några problem med Activ Minerals produkter, utan alla hästarna (även kräsna Tage) äter denna med god aptit 🙂 Sjukt dryg produkt dessutom, så du får mycket produkt för pengarna!

Magnesium kan hjälpa hästens muskelfunktioner, vid nervöst beteende, fång och olika typer av kramptillstånd och muskelskakningar.

Activ Minerals magnesium är en produkt som jag har provat sen i vintras, och det är helt klart det bästa magnesiumet jag har gett våra hästar. Det är otroligt finmalt, och extremt drygt! 1 kg magnesium (en förpackning) räcker i 4-5 månader för en häst, så det märks verkligen att produkten är både kvalitativ och prisvärd. Magnesium är kanon att ge till hästar som är nerviga av sig, och även för att få avslappnade muskler som återhämtar sig efter träningen. HÄR hittar ni det.

Förbättrar syresättningen och skyddar kroppens celler. C-vitamin i form av Natriumaskorbat behövs för att stärka immunförsvaret vid påfrestningar.

Activ Minerals Natriumaskorbat är en produkt som vi bara har använt en gång, till Bella direkt efter att hon fick sin skada. Detta för att hjälpa henne på traven med läkeprocessen. Natriumaskorbat är en produkt som du inte behöver ge din häst varje dag, men det kan vara bra att göra det om hästen är sjuk/skadad eller utsätts för hård träning, och det går såklart bra att utfodra med detta varje dag om så önskas. Jag och Anna har dessutom blivit rekommenderade att prova natriumaskorbatet själva, då även människor kan äta det. Jag har ju diskbråck och vi båda har problem med våra höfter som påverkar vår ridning mycket, så det ska bli spännande att se ifall detta kan hjälpa oss något. Än så länge har jag inte hittat någon produkt som jag har känt mig direkt bättre av, så jag blir verkligen imponerad om detta skulle funka på mig 🙂 HÄR kan du läsa mer om produkten.

Det var de produkterna som vi ska ge våra hästar och oss själva nu framöver 🙂 Gemensamt för Activ Minerals produkter är att de är så otroligt dryga jämfört med andra produkter. Min erfarenhet är att köper du exempelvis magnesium från något annat märke så är den förpackningen slut inom några veckor, medan Activ Minerals magnesium räcker i några månader. Vi har gett våra hästar 0,5 msk magnesium (ett halv mått) och knappt 1,5 msk mineralmix (drygt ett mått)/dag, och då har våra förpackningar räckt otroligt länge. Kan inte nog rekommendera detta fantastiska märke för dig som vill ha riktigt bra och prisvärda tillskott till era hästar! Kan näst intill lova att ni kommer märka skillnad på dem 🙂

/ Emma

4 Kommentarer

 1. sara den 19 jun 2019 11:38 kl 11:38

  Skulle vara superkul om ni gjorde en till “Get ready with me in the stable” där ni pratar om olika saker samtidigt som ni gör iordning hästarna.
  Vet att ni gjort en sån innan och tyckte den var väldigt bra 🙂

  • Systrarna Elfstrand den 20 jun 2019 08:27 kl 08:27

   Bra tips 😀 2. Daniela den 19 jun 2019 15:51 kl 15:51

  Blev verkligen intresserad av att prova, speciellt mineral mixen 🙂

  • Systrarna Elfstrand den 20 jun 2019 08:26 kl 08:26

   Den är grymt bra! 🙂Kommentera