God eftermiddag! Idag har vi ridit ut på alla hästar. Focus och Tage gick en kortare uteritt med mest skritt, men även lite trav. Tage var ren sade Emma, så det känns skönt! Då får han gå ett litet dressyrpass imorgon. Focus var fin, men spänd. Det blåste säkert 10 sekundmeter när vi red, så det var inte så konstigt. Han skötte sig bra i alla fall!

Bella och Boppen gick en lite längre tur i alla gångarter, och de skötte sig finfint. Hade härlig energi och bjöd på framåt. Härligt!

Igår var det ju hoppträning, och alltså Focus!!!!! Han är helt fantastisk. Vi red lite kluriga övningar igår. Bland annat en “femkombination” där det var fem lägre hinder med ett språng mellan. Sådana övningar är svåra för honom, för han rinner gärna iväg och blir längre och längre i kroppen. Han gjorde det dock bra! Får fortsätta öva så kommer det nog gå fint sen. Vi avslutade med en bana på 13 språng(om jag räknar två mindre hinder också) och den banan låg runt 90 cm. Alltså kan ni förstå att vi kan hoppa en hel bana på den höjden??? Visst, höjden spelar absolut ingen roll, men det känns helt fantastiskt att vi kommit hit. Så himla glad!

Emma var inte lika nöjd med sin och Bellas träning. De hade nog båda lite dåligt självförtroende sen förra helgens tävling då Bella blev lite skärrad. Igår kändes hon lite loj och oengagerad så Emma hade svårt för att få ett lika bra flyt som på de senaste träningarna. Sista banan så fick de i alla fall ett ganska bra flyt, förutom i en snäv sväng där Bella bröt av till trav så Emma lade en volt och fick upp galoppen igen.

Min super-Focus! Film kommer upp på lördag så ni får se träningen även denna gång 🙂

/ Anna

6 Kommentarer

 1. Elaine & Grizzly den 5 dec 2019 16:21 kl 16:21

  Härligt att läsa om era hoppträningar! Jag själv har haft långvarigt uppehåll från hoppningen pga graviditet och sen comeback i ridningen efter kejsarsnitt. Men snart ska jag börja sätta igång med hoppningen igen, lite skräckblandad förtjusning i den tanken, haha! 🙂

  • Systrarna Elfstrand den 6 dec 2019 06:27 kl 06:27

   Haha, förstår att det är skräckblandat! Så hade jag med känt efter ett långt uppehåll 😉 Hoppning är verkligen som roligast när man är lite “varm i kläderna”, men roligt att du ska komma igång igen! 😀 2. Ellen - tävlingsryttare den 5 dec 2019 20:12 kl 20:12

  Så häftigt! Av det man sett tidigare så trodde jag nog inte att du skulle kunna hoppträna med honom på det sättet som du kan göra nu. Så coolt! Bra jobbat.

  • Systrarna Elfstrand den 6 dec 2019 06:27 kl 06:27

   Tack snälla! 🙂 3. Daniela den 5 dec 2019 20:18 kl 20:18

  Åh vad roligt att läsa!! Jag ska på min och hästens första hoppträning i helgen, tränaren rider till hästen på lördag och jag hoppar på söndag 😁

  • Systrarna Elfstrand den 6 dec 2019 06:26 kl 06:26

   Åh vad roligt! Lycka till 😀Kommentera