God eftermiddag! Igår vankades det ju hoppträning med Bella och Focus, och de skötte sig superbra. Sista hoppträningen är avklarad och nu ser vi fram emot fler träningar för 2020.

Vi red en markarbetesövning först med två små upphöjda bommar med 20 m mellan som vi varierade galoppsprången mellan. Vi red mellan 5 och 7 språng. Höger varv var enklare för både Bella och Focus. Bella gjorde den övningen super, men Focus är inte riktigt där än i både lösgjordhet och trygghet för att göra övningen så bra som han skulle kunna. Är dock supernöjd med honom ändå förstås!

Efter det gjorde vi lite kluriga övningar. Vi hade både en “trekombination” med tre räcken som hade tre galoppsprång mellan varje räcke, och sen två fristående oxrar som vi även kunde rida på linje till det mittersta samt sista räcket i trekombinationen. Det var inte lätt för mig och Focus, haha. Vi hann knappt svänga vissa gånger 😉 Men han löste det kanon ändå, så jag är nöjd med honom, men inte riktigt nöjd med mig själv och känslan. Nåja, det kommer väl. Bella och Emma gjorde övningen enkelt, så det var roligt. Vi avslutade med lite mer “enklare” grejer och då fick jag bättre känsla.

Gammelgrabbarna fick sig en uteritt igår, och har vilat idag. Vi hann helt enkelt inte rida dem idag. Idag har nämligen Anna varit på besök igen, woho! Mental träning stod på schemat. Vi har dels övat på att kliva över små hinder, övat på transporten på olika vis samt prasslande och läskiga saker. Tage var SÅ rädd för ett paraply som Anna höll på och lät med. Det ska vi helt klart öva mer på. Focus har svårt för att kliva över små hinder, så det har vi fått i läxa att öva massor på. Bella var superduktig, och hon och Emma börjar bli riktigt samspelta. Så roligt! Det som de ska jobba mest på är longering, för där kan hon bli väldigt tvär. Annars är hon mjukare i humöret mot vad hon varit innan. Nästa träning blir om två veckor igen förhoppningsvis, ser fram emot det.

Tagis <3

Focus och Bella fick gå en tur i skogen och de skötte sig kanon. Skönt efter gårdagens träning! Imorgon ska Boppen till veterinären, för vi känner att han inte riktigt känns som sig själv i ridningen. Han är inte halt, men han är lite “knackig” och är liksom inte riktigt där. Ni som haft era hästar en längre tid vet säkert vad jag menar. Man känner direkt när något inte står helt rätt till. Vi får hoppas att veterinären hittar något fel, och att det är något enkelt åtgärdat. Håll en tumme för oss imorgon, så hörs vi med hur allt gått på eftermiddagen/kvällen beroende på när vi är hemma igen.

/ Anna

1 Kommentar

  1. Daniela den 20 dec 2019 07:45 kl 07:45

    Hoppas att ni hittar varför Boppen känns knackig, och att det är lättåtgärdat ❤️

Kommentera