Pjuh hörrni, idag har det varit varmt! Lördag till måndag har det regnat mycket här, så paddocken var ganska blöt igår. Idag har den dock torkat upp och det känns som att det måste blivit lite “bastueffekt”, för det var väldigt varmt att rida i paddocken. Nåja, lite svett har väl ingen dött av, hehe. Gäller dock att dricka och käka salt i denna värme!

Hur som helst så hoppade vi gänget idag. De var superduktiga alla fyra! Emma och jag bytte ju hästar, vilket ni kommer se i videon på lördag. Jag kan dock avslöja att vi var nöjda båda två 🙂 Tage och Boppen gick finfint. Boppen var lite matt på grund av värmen, men Tage var lika pigg som alltid. Hoppade kanon och enkelt.

Igår red vi ju dressyr, på ombytta hästar och även det kommer i lördagens video. Tage red jag faktiskt barbacka på, för första gången på evigheter. Det kändes inte alls lika läskigt och obalanserat som det brukar göra, haha. Jag övar sällan på att rida barbacka för jag föredrar sadel, men det är helt klart nyttigt att göra det ibland. Dels för ens balans såklart, men också för kommunikationen när man hamnar närmre hästen tycker jag. Vi skuttade ett litet hinder ett par gånger igår bara för att känna på det och även det gick fint. Boppen var fin och spänstig igår, då var det inte alls så varmt så då var han mer sig själv 🙂

Från min Instagram igår! Älskar att min telefon har vidvinkelobjektiv. Blir häftiga bilder med det.

Kul med två bra dagar såhär i början av veckan. Det är inte jätteofta som vi rider i paddocken två pass i rad, men det är bra att göra det emellanåt. Någon gång kanske vi åker på meeting och då behöver ju hästarna ändå vara vana vid sådant arbete några dagar på raken. Imorgon blir det dock en uteritt för the gang.

/ Anna

Kommentera