Idag har vi ägnat dagen åt att hoppa! Eller ja, inte hela dagen förstås, haha 😉 Men en del av den. Dels filmade vi videon som jag nämnde igår. Vi ställde upp en bana från spelet Star Stable och tävlade mot varandra. Hur det såg ut och gick får ni veta på lördag, men jag kan i alla fall säga att hästarna var superduktiga trots den lite knepiga banan, haha. Det var Tage och Boppen som fick äran att tävla mot varandra i ännu en challenge.

Efter det fick Bella och Focus hoppas också. Vi ställde bara fram tre låga räcken med 16 m mellan, för att träna på att variera galoppsprången och öva på flytet mellan hindren. De var superduktiga idag! Emma var väldigt nöjd med Bella efteråt.

Focus har verkligen blivit så himla ridbar det senaste. Den övningen vi gjorde idag hade aldrig gått att göra i början med honom. Då var han stressad och ville mest igenom så snabbt som möjligt för att få det avklarat. Nu är han lugn, väntar på signaler och gör det jag ber om. Bästa Tokisen! Vi tränade både på att ta 4 språng, 5 språng och 6 språng mellan hindren. Han fixade det galant, även fast 6 språng är väldigt trångt. Sen gjorde både jag och Emma så att vi tog 5 språng mellan första och andra hindret och sen 4 språng mellan andra och tredje. Det gick fint! Bra att checka läget så hästarna är framme för skänkeln och lyssnar. Sen tog vi också 4 språng mellan första och andra och 5 mellan andra och tredje, och det är betydligt svårare tycker jag. Då har man liksom lite “fart” med sig in och så tar det gärna några galoppsprång för både Focus och Bella i dagsläget att förstå att vi vill korta, hehe. Så bra att träna på!

Det är SÅ roligt att det går att träna sånt här på honom nu. Det vågade jag knappt drömma om förut faktiskt. Jag har för övrigt anmält oss till en till hopptävling, så vi ska tävla igen den 27e september. Tanken var först att åka ut på en dressyrtävling då men jag tog bort den anmälan och tog hoppning istället. Känns roligare för tillfället och vi behöver all rutin vi kan få. För visso i båda disciplinerna, men det kommer!

/ Anna

Kommentera