Alltså herregud vilken störtskur jag och Emma fick smaka på idag! Hela dagen har det varit härligt vårväder, förutom när vi red Tage och Boppen, haha. Jag och Emma spelade in en rolig challenge och hästarna skötte sig kanon, men fy satan så blöta vi blev. Direkt efter blev det solsken igen och regnbågen kom fram. Vackert värre!

Tage när vi var klara! Han avskyr verkligen att bli riden i regn, så han ställde sig med rumpen emot regnet. Gullis <3

I förmiddags så red vi ut på de andra två efter att ha mockat hagarna. Det var mycket att mocka idag, och dessutom väldigt tungt. Jag tog tag i att kratta grusdelen i Tage och gängets hage, för efter allt blåsigt väder har höet spritt ut sig en del. Det var sjukt tungt för axlarna eftersom det är rätt blött i hagen med. Fick dessutom ett skavsår på min ena tumme, haha.

Rent och fint i lösdriften och kring den!
Nykrattat kring höbingen. Så skönt att ha det gjort!! Lär ha träningsvärk i morgon…

Hur som helst så skötte sig Bella och Focus finfint på uteritten! Bella var pigg och stark, men Focus var väldigt ridbar och härlig. Han krånglade ingenting idag, vilket han gjorde i fredags när vi red ut. Så skönt! Det blir verkligen mindre och mindre krångel så det är skönt för oss båda såklart. Han blev rädd för en söt liten hare i skogen dock. Ingen av oss andra tre förstod alls vad han blev rädd för först, innan vi såg haren. Första gången jag ser en hare i skogen faktiskt!

Gullisen efter ridpasset.

Utöver det har jag varit riktigt klantig idag. Skulle byta höbal hos Bella och Boppen och den lyckades glida ur balgripens grepp precis när jag var över deras höbinge. Självklart landade den på sidan, så då fick jag fippla med det. För att lyckas få upp den råkade jag också få loss översta brädan på höbingen. Det var bara att hämta hammare och spik och spika fast den när jag väl fått rätt på höbalen 😉 Shit happens, haha!

/ Anna

3 Kommentarer

 1. Mathilda den 2 mar 2020 16:50 kl 16:50

  Ni tar så fin hand om er gård, ser himla trevligt ut vid lösdrift och hagar utifrån vad man ser på bilderna 😀

  2
  • Systrarna Elfstrand den 2 mar 2020 16:59 kl 16:59

   Åh tack snälla! Detta blir pedant-Anna garanterat glad över att höra ;D / Emma

   1


 2. Karin den 3 mar 2020 07:07 kl 07:07

  Grattis på födelsedagen Annsie! 🥳

  1

Kommentera