Jag hittade den här listan hos Ellen, så jag snodde den(tog bort ett par frågor) och tänkte att vi skulle svara på frågorna om våra hästar! Först ut är Tagis.

Gammal bild från 2012 ♥

1. Namn och ras? Catago, Danskt varmblod(DWB).

2. Född, samt mankhöjd? 2000, cirka 162 cm.

3. Stam? Han är e. Cavalet u. Chik ue. Bright Bird xx

4. Bästa egenskap? Han är en väldigt söt och vänlig häst. Vi kan slänga upp i princip vem som helst på hans rygg och han anpassar sig efter vilken ryttare som sitter på.

5. Sämsta egenskap? Lite nervig, vilket han tar “inåt” och inte visar så mycket av. Hoppas på att kunna jobba bort det mer och mer.

6. Favoritgodis? Morötter är väl minst äckligt enligt Tage. Han är inte en sådan häst som kastar sig över godis direkt. Vissa äpplen ratar han, haha.

7. Meriter? Vinst upp till LC, andraplats upp till LB och godkända resultat i LA än så länge. Han gick 1,10 m med föregående ägare men med Emma har han gått 1 m med kanske 4 fel som bäst.

Vinst i LC:1 i februari i år.

8. Olater? Tage har inga olater. Det enda är att han inte är jätteglad i sadelgjorden, så han kan vifta på huvudet när man spänner den, men skulle inte kalla det för olat.

9. Storlek i täcken? 140 cm skulle nog vara hans “perfect size” men vi köper oftast 145. 135 funkar också fint, lite beroende på hur täckena är i storlek.

10. Storlek i träns/grimma? Full, men hade säkert kunna ha cob.

11. Favoritställe att bli kliad/borstad? Under magen lite längre bak, vid svansen och på manken.

12. Vad får hästen för foder? Fri tillgång på hö, lite müsli, mineraler, magnesium och natriumaskorbat.

13. Hur länge har jag ägt hästen? Han är ju pappas häst på papper, men vi har ägt Tagis i 12 år.

14. Våra mål med hästen? Vi vill att Tage ska hålla så länge som möjligt, så det är väl vårt största mål med honom. Sen vill jag gärna utvecklas tillsammans med honom på dressyrtävling så vi kan behålla lite mer energi och engagemang även på banan.

15. Utbildningsnivå? Han ligger väl på Msv C-nivå i dressyr och 90 cm i hoppning ungefär. Kan säkert gå 1 m också men där är hans gräns.

16. Smeknamn? De är mååånga. Tage är hans “main name”, men sen är de otaliga. Tagis, Tage-Lisa, Taggboll, Tagg-Lisa, Röding… Ja, jag behöver nog inte nämna alla 😉

17. Bästa hästkompis? Boppen och Wellington(vår inackordering).

18. En vanlig dag i min hästs liv ser ut så här: Tage går ju som ni vet på lösdrift, så en stor del av dygnet går ut på att stå och glo ut över åkern som är på andra sidan staketet, sova i halmen i lösdriften(gärna där de bajsat), äta hö och chilla. Springer kanske lite ibland 😉 Någon timme per dag rids han, och då är det antingen i skogen eller på banan där vi tränar dressyr, markarbete eller hoppning.

Hoppning hemma, maj 2017.

Next up är Boppen! Honom får ni läsa om i ett annat inlägg 🙂

/ Anna

1 Kommentar

  1. Anonym den 6 dec 2019 09:29 kl 09:29

    Fina Tage❤️ han har alltid varit en liten favorit hos mig

Kommentera