1. Namn och ras? Focus, Holländskt varmblod(KWPN).

2. Född, samt mankhöjd? 2010, cirka 173 cm.

3. Stam? Han är e. Harley VDL u. Rinosa ue. Pitcher S

4. Bästa egenskap? Focus är så jädra SÖT. Tycker alla våra hästar är söta förstås, men han är något extra. Hans personlighet är så härlig, och störig ibland, haha. Han är ett riktigt charmtroll.

5. Sämsta egenskap? Ska hålla koll på allt och litar inte till fullo på mig än. Hoppas att det ska komma i framtiden!

6. Favoritgodis? Allt som är ätbart ungefär. Focus är sjukt okräsen! Bananer, morötter, vanligt hästgodis, äpplen, you name it. Tycker han äter med samma inlevelse vad han än får, ungefär.

7. Meriter? Han påstås ha gått 1,40 i Holland innan jag köpte honom, men jag hittar ingen information om det över huvud taget. När jag köpte honom var han utbränd i hoppningen, så något har gått snett på vägen. Med mig har han bara tävlat några LB med resultat upp till 64% ungefär. Inga meriter att skryta med än, men jag tror att det blir bra om vi får alla pusselbitar på plats.

8. Olater? Kan skrapa på gången om han är otålig när det vankas mat. Är annars väldigt snäll, men lite brötig. Mycket mindre brötig nu än vad han var när jag köpte honom, men det sitter i lite fortfarande. Speciellt när han blir spänd.

9. Storlek i täcken? 150 skulle nog vara Focus perfekta storlek, men 145 funkar fint. Ska nog dock köpa 155 i framtiden till honom. 145 är lite på gränsen.

10. Storlek i träns/grimma? Full.

11. Favoritställe att bli kliad/borstad? Focus gillar inte kli så mycket än. Hoppas att han ska bli lite mer mysig när han känner sig ännu mer trygg. Han gillar dock att bli kliad på halsen med svansborste ibland när han kommer in.

12. Vad får hästen för foder? Fri tillgång på hö, lite müsli, mineraler, magnesium och natriumaskorbat.

13. Hur länge har jag ägt hästen? Jag köpte honom 22 december 2017, så nu närmar det sig tvåårsjubileum!

14. Våra mål med hästen? Så himla svårt att säga vad mina långsiktiga mål är med honom, men jag vill få honom så lugn, trygg och stabil som möjligt i alla situationer. Sen vill jag gärna tävla, eftersom jag anser att han besitter mycket kapacitet både i hoppning och dressyr. Vill gärna tävla i både och!

15. Utbildningsnivå? I dagsläget LA dressyr och cirka 80 cm hoppning.

16. Smeknamn? Eftersom Focus har ett ganska trist namn(förlåt hjärtat) så har han lite roligare smeknamn 😉 Foci-toki, Snooken, Tooken-Snooken, Focus-Tokus, Took, Snook, Tokus, Took-Lisa. Mycket spelar på att han är tokig som ni kanske förstår. Haha.

17. Bästa hästkompis? ALLA! Han är så sjukt social(och påträngande på de andra hästarna) så jag skulle säga att han älskar alla, typ. Går dock bäst ihop med Wellington och Tage.

18. En vanlig dag i min hästs liv ser ut så här: Focus spenderar mycket tid med att äta, haha. Han älskar mat 🙂 6 dagar i veckan rids han och då rider vi ut, hoppar, dressyrar och markarbetar. Tränar också en del från marken för att hjälpa honom på traven med den mentala biten.

Sist men inte minst, Bella! Hon kommer i nästa del 😀

/ Anna

2 Kommentarer

  1. anonym den 16 dec 2019 16:50 kl 16:50

    Älskar de här inläggen! Superbra!

    • Systrarna Elfstrand den 17 dec 2019 12:01 kl 12:01

      Kul att höra 😀Kommentera