Då var det dags för “hästlistan om Boppen”!

Hoppning hemma, maj 2017.

1. Namn och ras? Hale Bop, Svenskt varmblod(SWB).

2. Född, samt mankhöjd? 1997, vår lille gamling ♥ Cirka 182 cm.

3. Stam? Han är e. Cortez u. Juvelina ue. Prixon

4. Bästa egenskap? Boppen är en nallebjörn i häst-format. Ingen häst har nog någonsin fått mig att känna mig så trygg som han får.

5. Sämsta egenskap? Boppen är en nervig häst som också blir lite “inåt” precis som Tage. Han är aldrig tittig på hinder men kan tycka andra saker är läskiga.

6. Favoritgodis? Boppen älskar bananer! En gång så matade Emma hästarna med ett par bananer och när de var slut lyckades Boppen norpa åt sig ett skal som låg i hagen. Så mycket älskar han bananer 😉

7. Meriter? Innan vi köpte Boppen så hade han gått 1,30 m. Med Emma har han startat 1,20 m, dock åkte Emma av på ett hinder, haha. Som bäst har han fått 4 fel i omhoppning med Emma i 1,10, kommit tvåa som bäst i 1 m och jag och Boppen har kommit trea som bäst i 95 cm. I dressyr har han tagit några placeringar i LB.

8. Olater? Boppen är precis som Tage väldigt snäll att ha och göra med. Det enda han gör är att vifta lite på frambenen när han vet att han ska få mat. Skrapar inte, utan bara viftar. Det gör han även när han äter. Så gulligt, haha.

Boppen och Emma 2012 ♥

9. Storlek i täcken? Boppis har 165 cm i täcken.

10. Storlek i träns/grimma? Full och ibland x-full beroende på hur stora nosgrimmorna är. Grimma har han x-full i.

11. Favoritställe att bli kliad/borstad? Boppen är inte jättemycket för mys, men när det väl är lite kliigt så gillar han att bli kliad på halsen och insida lår.

12. Vad får hästen för foder? Fri tillgång på hö, lite müsli, mineraler, magnesium och natriumaskorbat.

13. Hur länge har jag ägt hästen? Han är ju pappas häst på papper, men vi har ägt Boppen i 9 år.

14. Våra mål med hästen? Precis som med Tage så vill vi att Boppen ska hålla så länge som möjligt. Han är en stor häst som dessutom fyller 23 år nästa år, men vi försöker att rida på ungefär som vanligt. Vårt största mål inför nästa år är att få pappa att komma ut på lite lokala 80 cm-starter med Boppis. Hade varit så roligt! 57 år och startar lokalt för första gången i sitt liv, vore inte det häftigt?

15. Utbildningsnivå? Boppen ligger på MSV B i dressyren, men kan också lite enklare seriebyten så någonstans mellan MSV B och MSV A. På hemmaplan då, hihi. I hoppningen så har han som sagt gått 1,30 m, men nu tävlas han inte så högt längre på grund av ålder. 1 m har han gått som högst de senaste åren.

16. Smeknamn? Boppen är hans absolut vanligaste, men också Boppsie-Toppsie, Boppan och Bopps.

17. Bästa hästkompis? Tage och Bella.

18. En vanlig dag i min hästs liv ser ut så här: Boppen går på lösdrift(precis som alla våra hästar, hehe) och spenderar mycket tid med att äta. Antingen hö, eller det lilla gräset som finns kvar i hagen för tillfället. Han gillar att stå och hänga vid staketet med kompisarna på andra sidan och bli sur på Bella när hon försöker dricka samtidigt som honom. Han rids 6 dagar i veckan oftast och då varvar vi uteritter med mjukgörande och samlande dressyrarbete, markarbete och hoppning.

Rull i hagen ♥

Näst på tur är Focus! Vi tar hästarna i den ordningen vi köpte dem. Känns mest logiskt 😉

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Susanna den 11 dec 2019 16:15 kl 16:15

    Och där var Zack ❤️❤️❤️

    • Systrarna Elfstrand den 12 dec 2019 07:17 kl 07:17

      Jaaa! <3Kommentera