1. Namn och ras? Hurricane Belcheri, Svenskt varmblod(SWB)

2. Födelseår samt mankhöjd? 2013, och cirka 173 cm.

3. Stam? Hon är e. Boss VDL u. Anaconda ue. Alcatraz

4. Bästa egenskap? Hennes viljestyrka! Hon är helt makalös på tävling då hon verkligen VILL vara felfri.

5. Sämsta egenskap? Hennes viljestyrka. Haha! Ibland är den där viljestyrkan mindre rolig att handskas med, så att säga.

6. Favoritgodis? Hon gillar typ allt! Bananer, morötter, äpplen, hästgodis. Det mesta slinker ner.

7. Meriter? Hoppning: 1,10 felfritt med föregående ryttare. Dressyr: 68,5% i LC.

8. Olater? Kan sparka/göra utfall mot andra hästar om de kommer för nära. Överlag vara tjurig om hon inte får som hon vill.

9. Storlek i täcken? 155 eller 165. 160 hade nog varit hennes perfect size, för 155 är ofta trånga i bogen på henne medan 165 blir något för långa.

10. Storlek i träns/grimma? Full.

11. Favoritställe att bli kliad/borstad? Vid juvret är det absoluta favoritstället, men hon älskar att bli kliad, så det funkar överallt!

12. Vad får hästen för foder? Fri tillgång på hö, lite müsli, mineraler, magnesium och natriumaskorbat.

13. Hur länge har jag ägt hästen? I 1,5 år (köpt i maj 2018).

14. Våra mål med hästen? Att långsiktigt utvecklas i både hoppning och dressyr, för att kunna prestera bra på tävling i den nivån vi befinner oss på för tillfället. Eftersom hon har sin diskskada så tar vi själva tävlingsnivån lite som den kommer i hoppningen. Någon gång i framtiden ska hon ha föl också, så det är ett stort mål 🙂

15. Utbildningsnivå? Egentligen ligger hon på 110-nivå i hoppningen, men jag behöver träna mer för att kunna rida på den höjden nu igen efter hennes skada. Dressyrmässigt skulle jag säga att hon ligger på LB/LA-nivå, med undantag för förvänd galopp som hon inte riktigt förstår sig på just nu 😉

16. Smeknamn? MÅNGA! Bella är nummer 1. Sen är några av de andra: Bellsie, Bellis, Gnälls, Gnällsie, Gnällsan, Gnällspiken, Kobran, Gnällson, Bellsan, Bellson osv.

17. Bästa hästkompis? Boppen! <3

18. En vanlig dag i min hästs liv ser ut så här: Bella går på lösdrift, just nu tillsammans med Boppen. De brukar större delen av dagen hänga i hagen som är bredvid vår andra lösdrift (där Tage, Focus och Wellington går) och antingen hänga med de andra hästarna eller beta. Hon är också en riktig livsnjutare som ofta ligger ner och vilar/sover, antingen i lösdriften eller i hagen. Sen rids/motioneras hon såklart också, 5-6 gånger i veckan!

Så, det var alla hästar det! Hoppas att ni tyckte det var roligt med lite punktliste-inlägg som dessa.

/ Anna

Kommentera