Just nu har vi kört igång en täckeskampanj på vår webbshop Hästhuset! Vi har 15% rabatt på ALLA täcken ifrån vårat egna varumärke AB. Fantastiska täcken som är sjukt prisvärda. Helt klart marknadens mest prisvärda täcken skulle jag säga. Generellt så är våra täcken från AB 2-3 gånger billigare än de dyra “lyxtäckesmärkena” (som ni också hittar i vår shop), trots att de tillverkas i samma fabrik. Erbjudandet gäller september månad ut, så ni kan shoppa även efter lönen.

Jag tänkte i det här inlägget göra en liten guide för er som är sugna på att klicka hem något täcke, men inte vet vilket ni ska välja. Vi erbjuder både insektstäcken (ifall ni vill börja preppa redan inför nästa säsong), ofodrade regntäcken, fodrade regn/övergångstäcken, vintertäcken, rid/ländtäcken och stall/transporttäcken. Vi har tydliga kategorier på hemsidan så du snabbt hittar det du önskar.

Nu är hösten här, och snart även vintern. Det innebär att många hästar behöver täcken för att skydda sig från regn, vind, snö och kyla. Hur mycket fyllning som behövs är individuellt, men vi har beskrivit riktlinjer i beskrivningen till varje täckeskategori på vår hemsida för hur du ska tänka när du väljer just tjocklek på täcket. Det står hur mycket fyllning täckena har i titeln på varje täcke, så du snabbt kan hitta det du söker.

Hur mycket ripstop behövs? Ripstop innebär hur slitstarkt täcket är för yttre påfrestningar. Vi har täcken från 420D ripstop till 1200D ripstop. Hur slitstarkt täcket är finns beskrivet i titeln till varje täcke så du lätt hittar det du letar efter. Generellt så kan man säga att ju mer ripstop – desto dyrare och mer kvalitativt täcke. Däremot behöver inte alla hästar ha 1200D ripstop. Vi rekommenderar ett högt ripstop till de hästar som går i flock och leker med varandra. Hästar som går själva och inte har något annat att “skada” täcket på klarar sig på mindre. Sen är det också en investering att köpa ett täcke med högt ripstop. Förhoppningsvis håller det i flera år 🙂

Alla hästar i vårat stall har 1200D ripstop på sina täcken. Här är vår inackordering Saras häst Wellington i sitt AB regntäcke 1200D svart (nu 637 kr).

Hur ska jag tänka med storlekar? Längdmässigt så är täckena ifrån AB normala i storlek. De har dock en mer slim fit än många andra täcken vi har provat, och därför rekommenderar vi att gå upp en storlek om du har en häst med väldigt stort framparti. Bella exempelvis kan ha 165 även om hon har storlek 155 på andra täcken. Våra andra hästar har sina normala storlekar. Ligger din häst mellan två storlekar – ta den större!

Focus i sitt AB övergångstäcke 150g 1200D svart (nu 679 kr).

Vi har ett väldigt stort utbud av täcken både utan hals, med halvhals, och med helhals i de flesta kategorier. Dessutom i olika färger/mönster, och vi har även specialgjorda täcken för små ponnyer. Hoppas ni hittar något som ni behöver och gillar! Har ni några fler frågor får ni gärna kommentera detta inlägg så svarar vi 🙂 Vi fraktar både till Sverige och Finland, och HÄR hittar ni vår webbshop ♥

/ Emma

Kommentera