Idag har vi haft en väldigt rolig dag! Två kompisar(som också är systrar) vid namn Matilda och Julia kom hem till oss med sina hästar och hade en hästbytardag med oss. Vi hopptränar med dessa systrar, och kom och prata om att det vore roligt att testa varandras hästar någon dag. Today was the day!

Jag och Emma fick alltså rida deras två hästar. Den ena är en fransk ridtravare och den andra ett svenskt varmblod. Båda två var ungefär att rida så som jag och Emma hade förväntat oss, och det var himla roligt! Även fast jag och Emma har fyra hästar som vi kan variera mellan så har vi ändå vant oss lite vid dem, och det är supernyttigt att rida andra hästar och framförallt nya hästar. Det svåraste är att “nollställa” ridningen mellan hästarna, så just den biten är så himla nyttig tycker jag. Men det gick bra, så det var roligt! Vi har sagt att vi definitivt ska göra det igen 😀

Av våra hästar så fick de rida Tage, Focus och Bella, eftersom Boppis inte är på topp som ni vet. Tage trivdes verkligen kanon med dem på ryggen och passade väldigt fint tycker jag! Han såg riktigt fräsch och trevlig ut. Focus var också superduktig, mycket stolt över honom idag. De parkerade sin transport närmast stallet, men det struntade han totalt i(en sån grej kan få honom att flippa om han inte är med i huvudet). De fick dessutom känna på hans ökade trav och båda bara “wohoooo” haha 😉 Bella var också jätteduktig! Nu var det ganska längesen som någon ny satt upp på henne och hon testade Matilda(som var först upp) en väldigt kort stund innan hon var helt som vanligt. Så skönt! Där har hon kommit långt. Bella var nog jobbigast för Matilda och Julia att rida, för hon kräver ganska mycket ridning även om hon absolut inte är tung. Det beror nog säkerligen på att hon inte är lika stark som Focus och Tage än skulle jag tro 🙂 Mycket rolig dag, tack Matilda och Julia för det!

Brukar ni vara duktiga på att rida andra hästar än den/de ni brukar rida?

Sötaste Mighty! Han är som sagt en fransk ridtravare(eller fransk varmblodig travare som det väl heter) och han var mycket härlig att rida! Välmusklad, kändes rund och härlig och hade bra takt i alla gångarter.
Bolero till vänster och Focus till höger. De blev lite småkära i varandra tror jag, haha! De är faktiskt lite lika både till sätt och ridning. Behöver gå fram först så de inte hamnar i undertempo och blir slingriga. Bolero var också väldigt rolig att rida! Väldigt rörlig häst.

Så det var vår lördag det! Nu står Samuel och gör middag medan jag skriver det här inlägget så jag ska snart hoppa ur morgonrocken, borsta till mitt blöta, nyduschade hår och hjälpa honom med det sista. Hoppas ni får en jättetrevlig lördagkväll hörrni!

/ Anna

1 Kommentar

  1. Lotta den 9 nov 2019 19:43 kl 19:43

    Är focus en valack?
    Har ni ridit någon hingst nångång?
    Och är det någon skillnad att rida en hingst eller valack?

    1

Kommentera