Vi ligger lite smått efter med uppdateringen om hästarna för slutet av förra veckan. Ledsen för det! Dels har vi haft en del att stå i, men också så lade ju Emmas internet av för att några möss käkat sönder fiberkabeln för hela området. Lagom kul!

I fredags så hade vi en dressyrträning inbokad för Miranda, och eftersom vi har inte mindre än 8 hinder i vår paddock för tillfället(vi hade öppen bana förra veckan) så valde vi att åka till ridskolans ridhus och träna där istället. Hästarna var så fina! Miranda blev väldigt sen, så vi red i 1,5 timme totalt, haha. Inte 1,5 timme hårt för visso, men ändå.
Focus var riktigt härlig, och vi kunde jobba med lite “skarpare” tempoväxlingar i både trav och galopp. Just nu övar vi inför framtiden, och börjar vänja in honom lite inför svårare utmaningar. Eftersom han är en känslig kille så måste man börja vänja honom vid saker tidigt, så att det får ta tid. Hellre det! Han var superduktig som sagt, och något enstaka galoppsprång var fantastiskt när jag samlade honom. Jag måste vara så snabb med att be honom att gå framåt igen så vi inte fastnar, för det kan vi lätt göra. Guldstjärna till honom!
Boppen var jättefin med Emma också! Han började med att vara lite “stel” i höger varv, men efter lite jobb var han så fin. De tränade lite trav-skritt övergångar, och de flesta satte de så bra. Han kvar kvar i formen, höll bra takt och jobbade rätt.
Tage och Bella fick en promenad i skogen.

I lördags så skrittade vi ut med Focus och Bella i 50 minuter. Välbehövligt för Focus efter den bra träningen dagen innan! Bella skrittas ju fram till onsdag, och det är såklart roligare med sällskap. För Emmas skull då, Bella bryr sig inte 😉 De var duktiga i alla fall! Boppen vilade inför tävlingen och Tage fick ofrivilligt vila, för jag hann inte med honom. Tidsoptimist som jag är… Tur att han vilar sig i form typ, haha.

Och söndagen vet ni ju om! Boppen tävlade och de andra tre fick vila. Idag så kör vi igång igen med ridning, och på lördag ska jag och Tage tävla en LB:1 i lag, så det blir fokus på det i veckan för hans del. Hoppas han är taggad!

Finaste Boppis på träning tidigare i år <3

/ Anna

Kommentera