Hej allihopa! Jag och Anna har haft två riktigt härliga häst-dagar nu när jag har kommit hem från min lilla semester. Det är bra att åka iväg och vara lite hästfri ibland, för jag blir i alla fall väldigt motiverad och saknar hästarna när jag är iväg. Ibland behövs det en ögonöppnare för hur kul vi faktiskt tycker det är att träna med våra kära djur!

Igår red jag först dressyr på Bella innan Christin kom och behandlade henne med laser och el. Bella har ju fått en sträckning på musklerna i vänster bak, men hon känns superfin att rida och är väldigt pigg och glad, så det är ingen större fara med henne. Christin kommer igen och behandlar henne på måndag och sen planerar jag att börja rida henne som vanligt igen (dvs hoppning, skänkelvikningar osv) om ett par veckor. Boppen får hänga med på hoppträningen nästa vecka, men planen är att Bella ska gå träningen efter det som vanligt 🙂

Boppis fick hoppas igår eftersom han var så trött förra gången vi skulle hoppa. Han kändes så himla fräsch och jag fick riktigt fin känsla på honom! Även idag när vi red dressyr var han toppenfin. Till en början kändes han lite trött och tung, men han är så fantastisk, för ju mer vi rider, desto bättre blir han. Jag har nog aldrig upplevt att han har blivit trött utan det känns som om det går att rida honom hur länge som helst, haha. Nu gör vi såklart inte det, men det är väldigt motiverande att känna att din ridning verkligen ger resultat och att hästen går som bäst i slutet av passet! Även Focus har varit riktigt duktig dessa två dagar och Anna är väldigt glad över det eftersom hon hade en liten dipp med honom förra veckan.

Här är film från banan jag hoppade med Boppen igår!

Vi har dessutom släppt ett nytt avsnitt av Systrarna Elfstrands Hästpodd idag, och detta blir ett avsnitt helt tillägnat Focus! Vi pratar om vår tid med honom, alla svårigheter vi har gått igenom, hur vi har tänkt/känt och arbetat med en traumatiserad häst. Jag tror detta avsnitt ger mer förståelse för det arbetet som Anna har lagt ner på honom, för det är verkligen ett ENORMT arbete hon har lagt ner! Ni kan lyssna på avsnittet HÄR eller i valfri poddapp 🙂

/ Emma

Kommentera