Idag fick alla hästar utom Boppen sig en tur i skogen. Pappa var snäll och hjälpte oss idag, så det gick smidigt 🙂 Jag tänkte känna på Boppen imorgon i paddocken för att se hur han rör sig, och sen är planen att han ska joggas lätt fram tills hans veterinärbesök på fredag (vi fick en tid inbokad då skönt nog).

Idag fick pappa rida Bella, för det var ett tag sen senast. Det gick hur bra som helst för både honom och oss andra. Alla djuren skötte sig bra och var väldigt pigga och glada. Äntligen var vägarna tillräckligt bra för att kunna trava och galoppera ordentligt. Imorgon ska det tyvärr regna igen, men utöver det så hoppas jag att det kan hålla sig lite torrare så att vägarna i skogen kan fortsätta vara ok!

Det är så gulligt varje gång pappa rider Bella, för han berömmer henne så mycket. “Hon är så himla härlig”, “hon har sådan energi”, “hon har sånt tryck”, “hon är så snäll” osv. Och ja, jag kan bara hålla med honom. Hon är förjäkla härlig! I synnerhet i skogen där hon alltid är from som ett lamm 😉 Väldigt pigg och med mycket energi, men hon skulle aldrig göra något dumt, utan kan bli lite stark i värsta fall, haha. Dessutom kan hon gå både först och sist utan problem, vilket inte direkt våra andra hästar kan 😉 Härlig tur idag, och imorgon får alla hästar utom Boppen vila. Jag tänkte dock passa på att träna knoppen med Bella när jag ändå har tid 🙂

Pappa & Bella idag! När vi rider ut så har jag på en boot på hennes högra bakben ett par gånger i veckan, för att hon ska få lite extra tyngd på det benet och på sikt stärka upp det. Så gör vi med Focus också, fast på hans vänstra bakben då 🙂

Nu ska jag alldeles strax göra mig iordning, för ikväll ska familjen på julbord 🙂 Hoppas innerligt att det finns något för mig att äta där, och i så fall något som inte innefattar att jag bara måste äta torr mat (ni vet säkert hur mycket jag älskar sås/krämighet i mat). Känner mig väldigt skeptisk och vill liksom inte lämna en buffé missnöjd/hungrig, men vi får se hur det blir. Är säkert många vegos som har samma problem. Det är hur enkelt som helst att laga god mat hemma, men restauranger är oftast helt inkompetenta när det kommer till vegomat, tyvärr… Därför föredrar jag att äta hemma alla dagar!

/ Emma

Kommentera