Idag har jag & Anna avklarat vår första riktiga jobbdag på 2 veckor. Härligt att vara tillbaks i rutinerna igen! Vi började dagen som vanligt på gymmet, och efter dess har det vankats ridning och vloggande hela dagen lång. Nu ska jag sitta och jobba lite vid datorn innan min dag är slut. Anna har åkt och hjälpt pappa på ridskolan efter att hon sladdat paddocken så den är fin till vårat ridpass imorgon 🙂

Bella & Focus gick sitt första ridpass på två veckor idag, och det blev en lugn uteritt i skritt och trav tillsammans med vår stallkompis Sara på Wellington. Hästarna skötte sig kanon och kändes fina i kropparna. Lagom pigga och lugna i skallarna trots mycket vila dessutom. Skönt! Tage & Boppen gick samma runda på eftermiddagen, fast i alla gångarter. Båda gamlingarna kändes riktigt bra idag! De har vilat 3 dagar nu över helgen (efter deras vaccination) och det har säkert gjort dem gott. Imorgon blir det dressyr för gammelgrabbarna och jag ser fram emot att rida ett ordentligt dressyrpass på Boppen igen, för det är så roligt 😀 Bella & Focus ska gå en liknande runda som de gjorde idag.

Jag skulle för övrigt vilja ha lite tips på era favoritpoddar då jag själv lyssnar mycket på podd. Jag lyssnar på gymmet, när jag städar, lagar mat, mockar, sminkar mig, åker bil långt osv, så det blir endel tillfällen. Dessa poddar prenumererar jag på (som uppdaterar hyfsat regelbundet):
• Alla goda ting är tre
• Freakshow
• Spår
• P3 Historia
• P3 Musikdokumentär
• P3 Dokumentär
• P3 Dystopia
• Konspirationsteorier
• Frågar åt en kompis
• Rättegångspodden
• En mörk historia
• Spöktimmen
• Creepypodden
• Tom & Petter
Och sen finns det ett gäng poddar till som jag lyssnar på då och då när jag inte har något annat att lyssna på. Ni ser nog lite vad som är min stil av podd. Gillar true crime, dokumentär, övernaturlighet, konspiration och humor.

Så, har ni tips på bra poddar utöver detta? Bra ljudkvalitet och icke-störande röster är väldigt viktigt för mig. Jag har slutat följa poddar bara för att jag tyckt att de som driver podden har haft störande dialekter eller “gjort till rösten”, för det fixar jag inte helt enkelt. Annars är jag inte så kräsen tycker jag, men gillar såklart intressanta/roliga poddar med bra tempo i 🙂

Våra två gamla godbitar idag ♥ Tänk att de blir 20 respektive 23 år i år… Helt galet!

/ Emma

13 Kommentarer

 1. anonym den 6 jan 2020 16:21 kl 16:21

  Vet du vem Paulina, @playlovelearn.se på instagram är?
  Hon är, enligt mig, väldigt duktig med sina hästar (kolla in hennes instagram så ser du!) och har ganska nyligen startat en podd tillsammans med sin vän som heter Gränslöst och tränslöst på Spotify.
  Dom har ännu bara släppt två avsnitt där dom tagit upp frågor om farorna med trickträning, järnskor eller barfota, inridning utan huvudlag osv, så är det nått som du känner för att lyssna på rekommenderar jag den!

  1
  • Michaela den 6 jan 2020 18:50 kl 18:50

   Gynning och Berg hittar sig själva, humör på hög nivå. Blir alltid lika glad när jag lyssnar på dem.

   2


 2. Emelie Mülla den 6 jan 2020 17:25 kl 17:25

  Vet du att Nina Radermaker & Vanessa Falk har släppt en egen podd på Spotify som heter något i hästväg. Den är jättebra faktiskt. Sen kan jag rekommendera Johanna Lassnacks podd en mental halvhalt.

 3. Lina den 6 jan 2020 19:13 kl 19:13

  Gränslöst och tränslöst
  Morotspodden

 4. Stina den 6 jan 2020 19:31 kl 19:31

  Jag lyssnar också på frågar åt en kompis, jag lyssnar även på “konsten att vara” som du kanske skulle tycka om, själv älskar jag Clara Henry och Gustaf när de diskuterar allt möjligt och berättar roliga historier. Lyssnar ibland på “sånt är livet” men tycker den kan vara lite tråkig.

 5. T den 6 jan 2020 19:37 kl 19:37

  Lyssnar också på bland annat frågar åt en kompis och P3 dokumentär! Men även Laki och katten samt Wahlgren och Wistam. Har även för 45 min sedan börjat lyssna på gränslöst och tränslöst och tycker att det är en intressant podd trots att jag inte har mycket gemensamt med dom.

 6. Anonym den 7 jan 2020 10:12 kl 10:12

  Jag gillar egentligen inte poddar så där jätte mycket, men jag bara älskar ”Angelica och Alexia”. Kan inte förklara precis vad det är som gör den så bra. Utan antagligen deras goa personlighet och förståndiga/komiska ämnen att prata om.

 7. Malin den 7 jan 2020 12:14 kl 12:14

  Mitt tips är att lyssna på “Skyldig?”. Är två advokater som sitter och diskuterar aktuella och uppmärksammande fall, väldigt intressant!
  Vissa avsnitt av Brottsofferpodden, Framgångspodden, Mord mot mord och Vad blir det för mord är också bra tycker jag!

  • Systrarna Elfstrand den 8 jan 2020 14:04 kl 14:04

   Åh tack! Ska spana in Skyldig och Brottsofferpodden 🙂 De andra har jag lyssnat på men har svårt för Alex, och de andra två fastnade jag inte för vet jag 🙂 8. Josefin den 8 jan 2020 11:02 kl 11:02

  Skäringer och Mannheimer. En podd med mycket igenkänning som skickligt lyckas linda in vår samtid i en slags svart men finmejslad humor. Tycker många andra poddar plötsligt saknar finess när man lyssnat på dem!

  • Systrarna Elfstrand den 8 jan 2020 14:03 kl 14:03

   Nice! Kan man lyssna på de senare avsnitten utan att behöva “lyssna ikapp” allt? För jag misstänker att de har släppt väääldigt många avsnitt, haha 🙂 9. e den 8 jan 2020 21:22 kl 21:22

  jag är förvånad över att du klarar av att lyssna på spöktimmen, på tal om störande röster- jag önskar jag kunde lyssna på dom för dom pratar ju om intressanta saker och deras podd är ju verkligen bra ! men varenda gång jag lyssnar så blir jag bara så sjukt störd på deras röster. klarar inte av linns dialekt, och stör mig enormt på hur jenny pratar , hur hon bygger upp meningar och så låter hon typ tjock på rösten så det låter lite äckligt (vet inte hur jag ska förklara haha). jag låter så negativt men tyckte bara det var intressant när du skrev att du stör dig på röster för jag gör också det !

  • Systrarna Elfstrand den 10 jan 2020 13:05 kl 13:05

   Haha, ja jag har misofoni så det är mycket som jag stör mig på ljudmässigt 😉 Men Spöktimmen går faktiskt bra! Skånska funkar att lyssna på för mig, men vissa andra dialekter har jag svårt för.Kommentera