God eftermiddag på er! Idag har vi haft en härlig måndag 😀 Innan lunch så red vi Bella och Focus i paddocken. Vi har dessutom filmat idag, så denna dag kommer ni få se i videoform på onsdag.

Bella skrittränas ju i paddocken hemma just nu, och hon var jätteduktig. Emma kände att hon “bet fast” i vänster tygel till en början, men efter en hel del jobb så släppte hon och var jämn och fin åt båda sidor och kunde både länga formen och steget bra.

Focus var kanonduktig! Han var superspänd till en början faktiskt, och fick till och med ett litet “utfall” i paddocken vilket var evigheter sedan det skedde sist. Med utfall så menar jag att han kastar sig om och bockar nere vid läskiga delen av paddocken. Vi tog det väldigt lugnt till en början så han kunde slappna av och coola ner sig, och det hjälpte! Efter uppvärmning så red jag på både bettlöst och bett, och efter en stund tog jag bort tygeln till det bettlösa och red på enbart bett. Det kändes SÅ bra idag!! Börjar hitta hur jag kan rida honom och han är mycket mer framme för skänkeln. Det släpper mer och mer! Så fort han blir lite “dykig” i formen och släpper kontakten så driver jag på honom mjukt och då tar han ganska snabbt stödet i handen igen. Så skönt! Känns så roligt att rida på bett. Även om det känns bra att rida på bettlöst så saknar jag finessen som jag kan ha med vanligt bett.

Efter lunch så red vi ut en runda på Tage och Boppen. De var superduktiga idag! Tage kändes mer avspänd än vad han gjort i skogen det senaste. Det går ju lite upp och ned det där, men idag red vi en runda som inte är vår “standardrunda” och det var inga konstigheter. Båda två kändes mjuka och fina.

Gullisarna efter ridpasset <3

Nu ska jag faktiskt sluta, för jag är klar med alla dagens uppgifter. Behöver åka hem och städa och tvätta. Tycker faktiskt det är mysigt, i alla fall vissa dagar 😉 Speciellt med en podd i lurarna, och att dagen avslutas med en rejäl dusch med tvätt av håret. Då mår jag så bra, haha.

/ Anna

Kommentera