Grymma hästar!

Idag var vi i stallet vid 7 för att hinna rida innan det blev alltför varmt. Nu är det ingen riktigt stekig dag idag utan växlande molnighet, men det är ändå skönt att få stallet gjort innan värmen och solen är helt igång 🙂 Idag stod ridning på banan på schemat, och vi hade ställt upp två block på varsin långsida, bara för att kunna rulla över dem med hästarna.

Först ut var Bella och Boppen. Vi ville få ett litet genrep på banan inför helgens träningar. Båda ska nämligen få gå ute i skogen resten av veckan nu när de går två dagar i rad på bana under helgen. Skönt dessutom att rulla över ett par små hinder för att checka av ens hinderkänsla. De var riktigt härliga båda två! Boppen såg så stampig, energisk och fin ut, och Anna red bra. Bella var en helt annan häst än förra gången vi hoppade hemma hos oss. Då ville hon trycka väldigt mycket inåt och kändes otroligt tryckkänslig för staketet. Idag tryckte hon knappt inåt över huvud taget, utan var med mig så himla bra under hela passet. Blir så glad över att vår mentala träning ger resultat 🙂 Hon kändes dessutom mjuk och fin, och jag fick en bättre kontakt till munnen. Hindren gjorde hon också superbra. Det enda lilla minuset idag är att hon stundtals inte var helt framme för skänkeln, men det är ett av hennes grundproblem som jag också tror kommer släppa med mer mental träning och ridning överlag.

Efter detta var det Tage och Focus tur, som fick göra samma sak. De båda var superfina idag. Nu när jag har ridit Tage lite mer på banan så blir han roligare och roligare för varje gång, eftersom jag kommer in i ridningen mer. Anna rider honom fortfarande 10 gånger bättre än mig, men nu känner jag mig mer som ett team med Tage. Det roliga med honom är att han alltid är så mjuk och känslig i munnen, samt i kroppen. Hans svårighet ridmässigt är att hålla takten (i galoppen) samt att han inte alltid är framme för skänkeln, men detta blir alltid bättre och bättre en bit in i passet. Hindren gjorde han kanon också! Focus var en riktig stjärna idag 🙂 Så himla lugn i skallen, stabil i formen och fin i takten. Hindren tog han dessutom hur lugnt och avslappnat som helst. Enligt Anna var detta ett av deras bättre pass roligt nog. Väldigt skönt att den mentala träningen förra veckan verkar ha gjort nytta för honom också 😀

Våra söta bläspojkar i vintras <3

Resten av dagen varvar vi jobb med att njuta av solen, och sen blir det ett gympass såklart. Ikväll blir det tävlingsmöte på ridklubben!

/ Emms

Kommentera