Hej allihopa! Hoppas ni har haft en fin helg såhär långt 🙂 Inatt ska det blåsa 14 sekundmeter och regna massor här, så jag hoppas att hästarna är kloka och håller sig inne i lösdrifterna så mycket som möjligt 😉 Detta väder som det har varit de senaste dagarna är inte roligt! Regn och massor med blåst… Hoppas på roligare väder snart igen!

Eftersom vädret har varit som det är så blev det ridhuset idag igen, men imorgon ska alla hästarna få sig en uteritt tillsammans, woho! Roligt nog var alla hästarna duktiga och fina idag. Anna & pappa red Tage & Boppen och sen red Anna & Jag Focus & Bella.

Enligt Anna så var nog detta det bästa passet någonsin med Focus. Så roligt! Jag tror att vila i kombination med mycket mentalträning har gjort honom gott. Hon hittade även ett väldigt bra system på dagens ridpass som hon ska fortsätta testa och se hur det funkar även på framtida pass. Han såg kanonfin ut tycker jag. Betydligt stadigare i formen än vanligt och supertrevlig takt osv. Även Bella var riktigt duktig idag! Däremot var hon lite trött från igår kände jag. När hon blir trött så blir hon extra bitig i vänster tygel och lite hetare/springigare än vanligt. Dock var hon superfin trots dessa små detaljer. Jag tycker att hon har börjat bära sig på ett helt annat sätt den senaste tiden, speciellt i traven. Galoppen ligger lite efter (i synnerhet vänstergaloppen) men jag vet att det kommer lossa också! Hon är så härlig att rida nu. Superkänslig för hjälperna, mjuk i sidorna, taktfast och medgörlig. Jag skulle kunna sitta i flera timmar på hennes rygg och bara njuta, men det går såklart inte, haha.

Hon blev till och med lite svettig idag!

Det känns verkligen som om vila + massor av mentalträning har gjort underverk för våra “ynglingar”! Jag blir så motiverad av att se att det jobbet jag har lagt ner från marken på Bella har gett otroliga resultat både i hanteringen och ridningen det senaste. Hon är så mycket enklare på alla sätt och vis just nu, och ännu bättre ska det bli! Att ha en extremt bestämd och viljestark häst har både sina för- och nackdelar, men i takt med att vår relation blir starkare så blir nackdelarna färre och färre ♥ Det krävs dock mycket jobb, som jag kommer vara tvungen att underhålla hela tiden såklart, men det tycker jag bara är kul! Ridning/hästar ska inte vara för lätt 😉

/ Emma

Kommentera