Skip to content

Grymma hästar!

God fredag allihopa! Just nu sitter jag vid datorn medan regnet fullkomligt vräker ner ute. Det har regnat helt sinnessjukt mycket här det senaste, så till och med vår paddock med grym dränering lär vara översvämmad efter idag. Som tur är hann jag och Anna rida alla hästar innan det värsta regnet kom. Vi klarade oss förutom en kort skur när vi red Focus och Boppen.

Idag hade både Focus och Boppen träning för Miranda, medan Tage och Bella reds på banan utan tränare. Tage var fin idag! De tränade på att trava långsamt utan att han blir en “symaskin” eller med jättemycket tryck, och detta var huvudövningen idag.

Focus var grymt duktig idag! Enligt Anna kanske det var deras bästa pass hittills 😀 De tränade till och med på byten idag eftersom allt annat satt så bra. Det är verkligen något som han behöver träna på eftersom han är hopphäst och inte direkt bryr sig om ifall han byter rent eller inte 😉 De fick dock till endel rena byten idag, så de är på god väg.

Boppen tränade jag som sagt för Miranda och även han var himla duktig. I början av passet var han ganska ofokuserad på mig, men ju mer avslappnad och ihop han blev i kroppen, desto bättre lyssnade han på mig. Vi jobbade på det vanliga: Att han ska vara helt avslappnad men samtidigt ihop i kroppen. Det är så lätt att jag “mellanmjölkrider” på Boppen till vardags eftersom han kräver extremt fokuserad och beslutsam ridning för att komma till det bra stadiet han var idag. Därför behöver jag se till att rida längre pass och kräva mer av honom när jag väl rider dressyr på banan. Det är först när jag vågar ställa krav på oss som han kommer ihop sig och arbetar så som han ska. Vi red även lite seriebyten i slutet vilket gick både bra och dåligt beroende på hur ihop och framme han var, men vi fick till ett par serier med 3 byten i var fjärde på båda diagonalerna 🙂

Tillslut, precis innan skyfallet kom, så red jag Bella. Detta blev hennes första pass på banan efter hennes behandling, och jag hade inga höga förväntningar. Hon överträffade dock dem till MAX, för jäklar så duktig hon var! Om drygt 2 veckor ska vi ju dressyrtävla, och detta blev första checken inför den tävlingen. Jag trodde verkligen inte vi skulle vara så samspelta redan, som vi var idag. Hon gled inte alls så mycket inåt som hon har gjort tidigare, utan formade sig betydligt bättre för innerskänkeln, även om det såklart gärna får bli mycket bättre. Utöver detta så red jag faktiskt igenom hela programmet och det var inga konstigheter. Uppridningen får vi träna mer på för där blir det vingligt, och sen går det såklart snabbt från fri skritt till galoppfattning, så allmänt mer samspelta behöver vi bli för att hinna med allt. När det kom till galoppfattning på rakt spår från trav under nedsittning så var det första gången jag provade det idag, men jäklar så bra hon gjorde det! Riktigt bra fattningar trots att det är svårare för henne att fatta från trav på rakt spår än exempelvis från skritt på volt. Eftersom det är galoppfattningar, avbrott osv mellan bokstäver i LC:1 så satsar jag på att verkligen göra dessa moment mellan bokstäverna, och inte så sent/tidigt som möjligt, för det ser bättre ut rent korrekthetsmässigt vilket vi kan plocka poäng på. Därför får jag se till att träna så att vi får till alla rörelser där jag har planerat!

Ni vet ju att nedsittningen i traven är något som jag har grämt mig över, men den biten gick också helt klart över förväntan! Hon är studsig att sitta på, men jag tyckte ändå att jag fick till det riktigt bra trots att det var första gången jag försökte. Jag längde lädren 5 hål (jämfört med mina hoppläder) och kom nog ner i en helt okej lodrätt sits, speciellt när jag orkade tippa mitt bäcken framåt så jag fick en så rak ryggrad som jag bara kunde. Det känns som om min ihärdiga gymträning det senaste har gett resultat, för jäklar vad bålstyrka detta krävde. Jag tror det kommer kännas ännu lättare när jag får tränat lite till och känner mig mer bekväm med denna position 🙂

Hopptjej going dressyrtjej 😉

Hoppas ni får en fin fredagkväll allihopa! Här ska jag bara äta godis och götta mig 🙂

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Anna den 13 okt 2019 12:51 kl 12:51

    Att man får göra en övergång mellan två bokstäver betyder dock inte att du får mer poäng om de är exakt på mitten, jämfört med om det blir en meter efter första bokstaven tex. Domaren kollar på fattningen och inte vart den görs (förutsatt att den inte görs före första bokstaven eller efter den andra, då blir det lägre poäng). Tänkte att det kan vara bra för både dig och era läsare att veta!

    • Systrarna Elfstrand den 13 okt 2019 14:45 kl 14:45

      Det vet jag, men om du planerar att göra den i mitten snarare än precis vid en bokstav så är det större chans att den blir placerad korrekt och inte för tidigt/sent 🙂 När jag var domarsekreterare under LC:1 vid något tillfälle så fick minst hälften av ryttarna avdrag på dessa moment då de oftast utfördes alldeles för tidigt.Kommentera

Scroll To Top