Idag var det äntligen dags för mig och Bella att åka ut och hopptävla igen! Det var nästan 2 månader sen senast, så jag har varit riktigt taggad hela veckan 🙂

Vi åkte till Nygård för att hoppa en 90 cm A:0+A:0. Hon kändes riktigt fin redan på framhoppningen. Lugn men samtidigt energisk. Inte minsta spändhet i kroppen och jag fick en bra känsla där som jag kunde ta med mig in på banan. Inne på banan tycker jag att vi fick till ett riktigt bra flyt hela grundomgången med en bra galopp och fina språng utan att de blev överdrivna. På förra tävlingen var hon antagligen spänd så hon överhoppade sig mycket, vilket gjorde att jag inte alls fick till något flyt på banan och hamnade i en hel del obalans. Det problemet hade jag inte alls idag, utan jag kunde bara njuta!

I omhoppningen fick jag ändra på mina grundplaner två gånger. Ena gången fick jag lägga till ett extra språng på en distans (pga att ett hinder stod ivägen lite mer än jag trodde) och sen hade jag tänkt svänga innanför ett hinder till sista hindret i omhoppningen, en väg som ingen annan tog. Tyvärr så snubblar hon till rejält efter näst sista hindret när jag håller på att svänga, så för att hon inte ska trilla omkull så får jag rida utanför hindret istället. Förutom detta lilla missöde kändes omhoppningen riktigt bra också, och vi var felfria även där!

Vår tid räckte till en tredjeplacering (det var bara 10 starter i klassen, så det blev sistaplaceringen) roligt nog, så Bella fick med sig sin första avdelning A-placering hem idag! Jag är så otroligt nöjd med henne, för hon var helt fantastisk 🙂 Samtidigt är jag en smula bitter över att jag inte kunde rida sista svängen, för då hade vi säkerligen vunnit eftersom det inte ens skiljde en sekund mellan mig och vinnaren. Men, det är sånt som kan hända och vi får helt enkelt hoppas att vi kommer till omhoppning fler gånger så vi kan träna på snävare svängar utan snubbel 😉 Bella gjorde sitt absolut bästa idag och det tycker jag också att jag gjorde. Det är alltid skönt att känna så efter en tävling så du slipper gräma dig över något irriterande misstag du gjorde, haha.

Min älskade tjej ♥

Nu får vi se när nästa tävling blir för mig och damen. Nästa helg ska Anna och Focus tävla och veckan efter det ska jag och Anna jobba på vår ridklubbs para-tävlingar hela helgen, så då kan vi inte tävla själva. Jag har i alla fall planerat att åka till Falköping i mitten av oktober, och då ska vi hoppa 1m för första gången efter Bellas diskskada. Helt sjukt att jag inte har tävlat 1m-klass på snart två år, men så har det blivit eftersom vi har råkat ut för lite småskador också efter den större skadan (muskelsträckning, sår och en lättare vrickning). Eftersom hon är så stor och har sin diskförändring i ryggen så är jag noggrann med att ta det lugnt med henne så hon förhoppningsvis kan hålla i många år framöver ♥

/ Emma

Kommentera