God morgon allihopa! Hoppas ni är taggade på helg 🙂 Det är jag, för på söndag ska jag vara helt ledig. Dvs varken jobba eller rida, vilket ska bli så skönt!

Igår hade jag och Anna mentalträning för vår tränare Anna tillsammans med Bella och Focus. Det gick så himla bra för oss båda! Som ni vet så har jag och Bella haft det ganska tufft mentalt det senaste, men nu börjar det verkligen hända grejer. Bella blir väldigt lätt uttråkad, och då vill hon ta kommandot själv, istället för att vänta på mig. Igår verkligen fokuserade hon på mig till 100%, även när Focus var inne i paddocken. Tidigare har hon nästan bara fokuserat på honom när vi har mentaltränat, men igår var hon så med mig. Dessutom gick tryck-övningarna riktigt bra, och det känns som om tryckkänsligheten är något vi kommer över mer och mer hela tiden. Vår svårighet är vänster varv där hon är väldigt känslig, och svår vid longering. Jag måste vara tydlig (annars går hon inte framåt), men så fort jag ger henne en för stor signal blir hon sur på mig och saktar istället in. Har fått tips från Anna hur jag ska göra nu, så det är något att jobba vidare på till nästa gång 🙂

Det gick kanon för Anna & Focus också, och han går från klarhet till klarhet. Roligt eftersom Anna har haft några tuffare dagar med honom nu. Det går ju hela tiden upp och ner med honom.

Vår kusin Matilda hjälpte oss sedan att motionera 3 av hästarna. Bella fick vila då träningen blev riktigt tuff för henne. Jag red Boppen, Matilda Tage och Anna Focus. Alla tre gick fint, men på hemvägen när vi red på en åker så började Tage bocka med Matilda. Hon är inte så ridvan, men är sjukt duktig för att ha ridit så lite! Det såg inte ens ut som om hon hamnade i obalans trots Tages glädjebus. Kul att han är pigg och glad i alla fall, och kul att vi har en duktig kusin som tycker det är kul att hänga med ibland 🙂

Idag är planen att Anna ska rida igenom Tage inför morgondagens tävling. De andra ska gå en uteritt. Sigrid kunde hjälpa oss idag, så vi får motionerat dem samtidigt 🙂 Det enda problemet är vädret för det verkar bli ruggigt idag, men vi får se vad rapporten säger och försöka anpassa oss efter den!

/ Emma

4 Kommentarer

 1. Filippa den 27 sep 2019 13:46 kl 13:46

  Hej! Jag funderar på att bygga en paddock och tycker att ert ser bra ut, så min fråga är vad är det för underlag ni har? Tacksam för svar!

  • Systrarna Elfstrand den 27 sep 2019 13:50 kl 13:50

   En grusblandning med sandjord i botten 🙂 2. Lina den 16 okt 2019 15:18 kl 15:18

  Min häst är likadan som Bella i att hon inte går fram för skänklarna el när jag leder henne. Och ger jag för stor hjälp så blir hon sur och bromsar eller stannar. Har du samma problem i ridningen el är det bara från marken? Skulle hur som helst jätte gärna få massor av tips i så fall från din marktränare för jag hittar ingen sån här omkring där jag bor.

  • Systrarna Elfstrand den 16 okt 2019 19:45 kl 19:45

   Det är både i ridningen och på marken tyvärr, haha 🙂Kommentera