Jag har precis käkat lunch och tänkte ta och blogga en sväng innan det blir dusch följt av dator- och poddjobb resten av dagen. Anna är fortfarande ute i stallet och mentaltränar Tage, och innan dess så tränade vi med Focus och Bella. Båda två var grymma idag och både jag och Anna fick till en grym känsla. Jag får dock medge att det är lite svårt att skriva det här inlägget efter att ha använt repet, wigglat med det osv i två timmar. Händerna blir trötta 😉

Eftersom Bella är skadad så tränade vi bara i skritt idag och vi byggde upp en rundkorall även den här gången. Jag hade henne dock i repet under hela tiden, för att hon inte skulle hoppa ut. Det gick kanon. Vi upptäckte att i rundkorallen så är det mycket enklare för mig att ha henne med mig än om vi bara är i paddocken. Där hon har mer plats på sig blir det enklare för henne att hitta på bus och göra det hon vill, vilket ju är logiskt. Det börjar dessutom bli mycket mer naturligt att jobba med den “eldiga” energin som jag behöver ha när jag handskas med min bestämda dam 😉 Nu kan jag sätta på/av den mycket enklare vilket gör att jag snabbare kan korrigera diverse situationer så hon förstår mig tydligare. Skönt att det börjar falla på plats bättre även om min introverta skalle blir väldigt trött efter en mentalsession!

Hon/vi har utvecklats mycket och jag har lärt känna henne så jag vet hur jag behöver jobba henne för att få henne motiverad. Förut så gick hon och såg sur ut typ hela tiden när jag jobbade henne, men nu har hon fått ett helt annat uttryck och är mycket mer “frågande”. Alltså “Vad ska jag göra nu?” istället för “Nej, det här är tråkigt och DU är tråkig så nu ska jag sura”. Det känns så himla bra att vi blir mer och mer samspelta och det är väldigt motiverande att se dessa resultat. Innan olyckan så kände jag verkligen av resultaten i ridningen också, så jag kan helt klart rekommendera att ta hjälp av en duktig mentaltränare för det kommer ge dig och din häst mycket på alla plan!

Godingen ♥

Ni har väl för övrigt inte missat gårdagens poddavsnitt? Samuel gästar det och det blev ett sjukt roligt avsnitt tycker jag. Samuel är väldigt naturlig framför micken och bjöd på en hel del sköna citat ;)I avsnittet pratar han om hur det var att börja rida som vuxen, men även om hur det är att vara “hästsambo”. Ni hittar avsnittet HÄR på Spotify eller i valfri poddapp. Sök bara på Systrarna Elfstrands Hästpodd 🙂

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Maja den 27 maj 2020 16:10 kl 16:10

    Lyssnade precis på podden och måste tillägga en egen hästnet-no-no. Det är när säljaren inte skriver hästens riktiga namn utan bara skriver ett smeknamn eller första bokstaven i namnet. Helt omöjligt att få fram fakta om hästen då.

    • Systrarna Elfstrand den 27 maj 2020 16:52 kl 16:52

      Haha, vissa kanske inte vill att man hittar detta 😉Kommentera