Hello! Igår var jag och Emma och hopptränade för Sten med Focus och Bella. De var superduktiga!

Bella har ju inte hopptränats på ett tag då hon sträckte sig för ett tag sedan och därför tagit det lite lugnt med hårdare arbete. Successivt har Emma ökat tuffheten på passen och nu är de back on track. Bella var superfin igår! Hon hade en härlig energi nästan hela tiden(något undantag bara) och Emma och Bella gjorde övningarna bra.

Focus var också kanonduktig! Kändes mycket lugnare, vilket även Sten såg. Kändes också mycket mjukare åt sidorna, så det kändes grymt. Mitt största problem är att han gärna flyter ut lite i svängarna, samt blir lite tjurig när han ska galoppera iväg ibland, haha. Nåja, de problemen ska vi nog få bukt på i sinom tid också.

De övningarna vi gjorde var dels att värma upp i skänkelvikning i trav. Det roliga med Sten är att han blandar mycket, och ibland börjar vi träningarna med någon dressyrig övning som typ skänkelvikning eller öppnor. Sen hoppade vi över tre block med tre språng mellan. Efter det värmde vi upp på själva “banhindren” i lite olika ordning, för att sedan avsluta med att hoppa två små banor. Rolig träning och duktiga hästar!

Bellsan!

Vi fick in två frågor förra veckan, så jag svarar på dem i detta inlägg också.

Har ni några planer hur länge ni ska hålla på med blogg och sociala medier? Hur ser ni på barnfrågan? Skulle ni lägga av med blogg och sociala medier då eller hade ni fortsätt som nu?
Vi har ingen plan på att sluta i dagsläget med sociala medier. Det är ju dels vårat jobb, men också tycker vi att det är väldigt roligt 😀 Så vi får helt enkelt se hur länge vi fortsätter med allt.
Den dagen vi får barn kommer vi antagligen att fortsätta med våra sociala medier, men med tanke på att de är inriktade till häst så kommer barnen inte att synas där. Jag tycker det känns olämpligt, och det finns ingen anledning att visa upp dem på internet. Någon enstaka bild på Instagram möjligen, men våra kanaler kommer inte handla om barn. Så känner vi nu i alla fall, sen kan det såklart hinna ändras tills dess att vi faktiskt får barn 🙂

Hur många poddavsnitt brukar ni spela in under en vecka? Tar redigeringen längre eller kortare tid jämfört med youtube?
Vi brukar normalt sett spela in ett avsnitt per vecka, som kommer upp veckan efter. Redigeringen tar längre tid än att redigera Youtube-klipp, men det beror såklart lite på också. Till exempel tar våra frågepoddavsnitt nästan kortast tid att klippa, för det är nästan bara att klippa “glappen” mellan frågorna. Gästavsnitten tar längst tid faktiskt. Har suttit med något avsnitt i fyra timmar, haha. Men det är roligt också! 🙂 Oftast har vi en inspelning på 1,5 timme, så bara att lyssna igenom och sålla bort tar såklart tid.

/ Anna

Kommentera